Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjeknulo regijom

Regionalni mediji o optužnici protiv Modrića i Lovrena: 'Nezapamćen skandal! Obojica u velikom problemu'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/7
29.06.2023.
u 18:34

Luka Modrić i Dejan Lovren tvrdili su da se ne sjećaju onoga što su prethodno iskazivali, a razlike u iskazima nisu znali objasniti. Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku stoga je ponovo podiglo optužnicu, što bi moglo predstavljati kraj njegove reprezentativne karijere

Ponovno podizanje optužnica protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena zbog davanja lažnih iskaza odjeknulo je Hrvatskom, ali i susjednim zemljama. Oba nogometaša su zbog toga već bili optuženi, no optužnice su nakon podizanja bile odbačene jer je sud smatrao da su preuranjene.

Međutim, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku ponovo ih je podiglo. Tužiteljstvo tvrdi da su na klupi za svjedoke lagali tijekom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pervanu, zbog izvlačenja 118 milijuna kuna iz Dinama

GALERIJA Hrvati u 'kockicama' preplavili Rotterdam

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
1/10

Mediji iz Srbije te Bosne i Hercegovine pomno su pratili posljednja događanja u hrvatskom sportu, a osobito uspjeh hrvatske reprezentacije tijekom završnice Lige nacija. Upravo bi na reprezentaciju podizanje optužnica moglo utjecati, obzirom da bi njihovo podizanje moglo predstavljati Modrićev kraj igranja za reprezentaciju.

"Nezapamćen skandal! Hrvatska gori: Podignuta optužnica protiv Modrića i Lovrena! Svjesno su kršili zakon", napisali su u naslovu iz Kurira pa objašnjavaju tijek slučaja.

VEZANI ČLANCI:

Isto čine i u Blicu. "Prvo su stavljali Zdravka Mamića u izuzetno nepovoljan položaj, samo da bi Modrić zatim izjavio kako ih se ne sjeća tokom davanja iskaza u sudnici", pišu pa zaključuju: "Sada su obojica u velikom problemu."

O velikim problemima za kapetana hrvatske reprezentacije piše i B92. "Modrić u velikom problemu. Hrvatski nogometaši Luka Modrić i Dejan Lovren nalaze se u, malo je reći, neprilici pred pravosudnim sustavom", stoji u članku.

Podsjetimo, na glavnoj raspravi obojica su govorila drugačije od onog što su iskazivali u istrazi. Tvrdili su, pogotovo Modrić, da se onog što su ranije iskazivali, ne sjećaju. Razlike u iskazima nisu znali objasniti. Dvojica nogometaša mogli bi biti i svjedoci na suđenju za aferu Dinamo 2.

VIDEO Modrić i Lovren ponovo optuženi za davanje lažnog iskaza: Evo što je Modrić govorio 2017. godine

Komentara 27

NO
Nostromo
19:02 29.06.2023.

Sve je to politika protiv hrvatske. Da suci dokazuju svoju moć.

VE
Verwoerd
20:40 29.06.2023.

Kad će biti podignuta optužnica protiv Stjepana Mesića za krivoketstvo?

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
20:39 29.06.2023.

Protiv milorada i kajtazija nisu digli tužbu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije