Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

McLaren optužuje Red Bull zbog kodiranih poruka

Formula 1
Reuters (Ilustracija)
22.09.2014.
u 23:30

FIA je uoči utrke zabranila poruke koje utječu na performanse vozača ali ostaje dozvoljena pomoć oko tehničkih i sigurnosnih pitanja te pouzdanosti.

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier misli da je Red Bull koristio kodirane poruke tijekom VN Singapura kako bi Danielu Ricciardu pomogao zadržati treće mjesto. FIA je uoči utrke zabranila poruke koje utječu na performanse vozača ali ostaje dozvoljena pomoć oko tehničkih i sigurnosnih pitanja te pouzdanosti. U trenucima kada je imao probleme s baterijama i dok je iza njega bio Fernando Alonso, Australcu su iz momčadi rekli: ‘Izbjegavanje rubnjaka može pomoći oko problema s bolidom’. Momčadima je rečeno da su poruke koje se tiču kontakta s rubnjacima zabranjene a Boullier vjeruje da Red Bull ne igra pravedno.

- To nas čini zaposlenijima jer slušamo druge da vidimo rade li išta slično onome što je Red Bull dva puta učinio s Ricciardom. Da, mislim da je to bila kodirana poruka. Na FIA-i je da istraži a ne na meni ali to je bila čudna poruka. Jednom bi bilo u redu ali dva ili tri puta je pomalo čudno - rekao je Boullier.

Međutim, Red Bullov šef Christian Horner tvrdi da je Red Bull ovaj slučaj riješio s Whitingom te je dodao da ne vjeruje da su prekršili bilo koji dio novih pravila po pitanju radijske komunikacije.

- I da nema zabrane određenih dijelova radijske komunikacije ne bi nam bilo ništa lakše zadržati Ricciarda na trećem mjestu. Razgovarali smo s Charliejem, rekli smo mu da Daniel ima neke probleme s pouzdanošću i to je bio razlog zašto mu je rečeno da izbjegava rubnjake, to je činilo štetu na baterijama.

- Ovi bolidi su tako komplicirani. Strašno se puno toga događa. Potpuno podržavam zabranu pomaganja vozačima preko radija. Nije inženjerov posao vozaču reći da koči 10 metara kasnije ili da skrene ranije, ali ove pogonske jedinice su tako komplicirane pa su neke poruke jako važne samo zbog pouzdanosti i sigurnosti - zaključio je Horner.

>> Hamilton pobjegao Rosbergu za sedam tisućinki!

>> Više pročitajte na GP1.hr

Komentara 1

I0
ivica_01
07:01 23.09.2014.

što je ovo jako bitno za čovjecanstvo,strava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije