Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veslački EP

Martin: Sada drugi mene gledaju velikim očima

Damir Martin
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
25.05.2017.
u 23:50

– Syneku je to umjetno jezero isto ono što je meni Jarunsko jezero – domaći teren.

Damir Martin i njegov čamac jučer su krenuli put Češke. Damir zrakom, a čamac kopnom. Spojit će se sutra u Račicama, na poprištu Europskog prvenstva u veslanju na kojem ponajbolji svjetski skifist od petka do nedjelje brani naslov prvaka Europe. Štoviše, junak olimpijskog finala u Riju bio je prvak Starog kontinenta dvaput zaredom (2015. i 2016.) i sada ga svi smatraju favoritom.

– Svjestan sam toga i znam da tako na mene gledaju. Osjetio sam to i u Beogradu na prvom Svjetskom kupu. Kao što sam se ja uspoređivao s Maheom, Synekom i Tufteom, sada sam vidio da i mene netko gleda takvim očima.

Imat će 22 konkurenta, no tko će mu od njih najviše prijetiti?

– Syneku je to umjetno jezero isto ono što je meni Jarunsko jezero – domaći teren. Najmotiviraniji je svjetski prvak do 23 godine Tim Ole Naske. Od njih 22, čak njih 20 je unutar deset sekundi sa mnom, a ako je tako, to ne može biti vožnja nego potpuni angažman.

Jarunske vode više nisu tako nemirne kao što su donedavno bile.

– Prešao sam iz Trešnjevke u Croatiju i sada imam mir. Novi klub stoji iza mene, osigurao mi je sredstva za pripreme i putovanja. Osim toga, iza mene je i isti tim ljudi, svi oni koji su me pratili u Riju, osim fizioterapeuta Golubičeka koji je u timu češkog tenisača Berdycha.

Znači li to da nema više napetosti između HVS-a i njegova trenera Šuka, za kojeg su mu predlagali da ga se odrekne?

– Ima ih i dalje, ali trenutačno miruju. Ja se ni prije nisam time htio baviti, no morao sam nešto učiniti jer sam vidio da stvari ne idu u dobrom smjeru.

Dakle, nitko iz njegova okruženja nije izgubio svoj status.

– Sve je ostalo isto, osim što je David Šain izgubio ugovor s MORH-om, no kako više nema četverca na pariće, a on od 2013. nema velikih rezultata, on više nije sportaš vojnik. A ja sam član pričuvnog sastava Oružanih snaga, za što primam 4000 kuna mjesečno.

Koliko sportašima iz “težačkih” sportova znači takva podrška?

– To nam daje sigurnost. Znamo da možemo računati na tih 4000 kuna. To znači da nas je država koju predstavljamo u svijetu prepoznala. Jer, mi nemamo klupskih natjecanja i ugovora s klubovima. U našem sportu nema Bundeslige, nego su svi nastupi pod državnom zastavom. Baš kao i kod skijaša, atletičara... Dakle, na međunarodnoj sceni, Hrvatska je naš klub. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije