Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juniorski EP

Markoviću ni tri europska rekorda nisu bila dovoljna za osvajanje zlatne medalje

29.07.2014., Zagreb - Docek u Zracnoj luci Zagreb Martina Markovica, juniorskog prvaka svijeta u bacanju diska, i Sare Kolak, osvajacice broncane medalje u bacanju koplja.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
20.07.2015.
u 08:25

– Iskreno, Poljak je iznenadio sve, pa i sebe. Eto, baš mu se sve posložilo u tom hicu, čak i vjetar koji je odnio disk koji metar dalje.

Martin Marković nije uspio nakon naslova svjetskog juniorskog prvaka u bacanju diska postati i europski. U švedskom gradiću Eskilstuni osvojio je drugo mjesto s najboljim hicem od 67,11 metara. U normalnim okolnostima to je trebalo biti dovoljno za zlato, ali se niotkuda pojavio Poljak Bartlomiej Stoj koji je u četvrtoj seriji bacio disk 68,03 metra, čak četiri metra više od svog osobnog rekorda.

Martin je od šest serija imao četiri ispravna hica od kojih su tri bila bolja od rekorda europskih juniorskih prvenstava.

Poljak iznenadio i sebe

– Iskreno, Poljak je iznenadio sve, pa i sebe. Eto, baš mu se sve posložilo u tom hicu, čak i vjetar koji je odnio disk koji metar dalje. Nije me pokolebao taj njegov hitac, trudio sam se da ga nadmašim do kraja. Nisam uspio. Idemo dalje. Ne, nisam razočaran, rastajem se od juniorskog staža s dvije velike medalje – rekao je Martin Marković.

Martin je član kluba Dinamo Zrinjevac i svoje prve uspjehe može zahvaliti legendarnom treneru Ivanu Ivančiću koji je preminuo krajem kolovoza prošle godine. Pod njegovim treniranjem Martin je osvojio svjetski juniorski naslov, kao i Matej Gregurić u bacanju kladiva. Nakon Ivančića, skrb o Martinoviću i Gregoriću preuzeo je Ante Pavković (41).

– Sljedeće sezone ulazim među seniore, ulazim u velike vode. Seniorski disk i kugla teži su od juniorskih, ali na to sam ionako bio spreman – zaključio je Marković.

U finalu bacanja kladiva na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke, koje je jučer završilo u Caliju (Kolumbija), Eva Mustafić osvojila je šesto mjesto s hicem od 59,41 m i time ostvarila najbolji plasman na ovom natjecanju od svih naših predstavnika.

Lisa najbolja na planini

Na međunarodnom atletskom mitingu u talijanskoj Goriziji naši atletičari i atletičarke ostvarili su osam pobjeda. Prva mjesta osvojili su Zvonimir Ivašković (100 m), Željko Vincek (400 m), Staša Vrhovec (800 m), Filip Pestić (400 m prepone), Sanjin Šimić (dalj), Lucija Pokos (100 m), Anita Banović (400 m), Marina Banović (400 m prepone).

Na Visočici je čak održano prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. U ženskoj utrci (osam kilometara) naslov je osvojila Lisa Nemec (Svetice), ispred Barbare Belušić (Istra) i Nikoline Stepan (Svetice). U muškoj konkurenciji (12,4 km) pobijedio je Nikola Mikulić (Svetice).

>>Od kamena s ramena do europskog zlata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije