Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRA SJAJNO

Čilić najavio napad na vrh, uskoro bi mogao preskočiti i Đokovića!

18.07.2017.
u 08:15

Björkman: Nadam se da će Marin osvojiti još nekoliko GS turnira

Dan poslije izgubljenog finala u Wimbledonu Marin Čilić je osvanuo na istom šestom mjestu na ATP listi, ali se njegova turnirska zarada znatno povećala i sada iznosi 19,573.289 USD. Broj pobjeda i poraza zaustavio se na omjeru 420-224 (65,2 posto), a samo na Grand Slam turnirima njegov učinak je još bolji i iznosi 94-37 (71,8 posto). Osim toga, u poretku za završni Masters u Londonu Marin je sada peti (+6), ispred njega su samo Nadal, Federer, Thiem i Wawrinka.

Mogu izazvati i najbolje

Poraz u wimbledonskom finalu, pa još od Federera, nije tragedija, ali Marin je još malo utučen jer nije mogao pružiti svoju najbolju igru, pokazati da nije slučajno stigao do finala:

1/17

– Više od poraza boli me činjenica da nisam mogao pružiti svoj maksimum. Bio je to jedan od najvažnijih dana u mojoj karijeri, a ja nisam mogao dati najviše što mogu. Osjećaji su navirali tijekom meča, prevladali su, nisam se mogao suzdržavati. No, nastojao sam i u takvoj situaciji boriti se do kraja – opisao je svoju situaciju Marin, objasnivši detaljnije o kakvim se problemima radilo.

– Taj žulj ispod palca na lijevom stopalu osjetio sam još pred kraj meča s Querreyem. Nakon meča nije me toliko boljelo, ali dan poslije, u subotu, i na dan finala puno više. Bol je bila velika, bilo je i krvi. Fizioterapeuti su mi pomogli koliko su mogli, dobio sam i injekciju anestetika, ali nije bilo puno bolje. Tijekom meča osjetio bih jaku bol svaki put kad bih se oslonio na svoje lijevo stopalo. Zbog toga nisam bio dovoljno brz, nisam se mogao dobro namještati za udarac, kasnio sam u svakoj reakciji, a u meču protiv Federera morate biti na vrhuncu – istaknuo je Čilić, dodavši:

– U svakom slučaju želim čestitati Rogeru. Ovo je nevjerojatno postignuće za njega. Ne gledajući završni meč, on je stigao do finala bez izgubljenog seta.

Pobjedom protiv Federera Čilić je prvi put u karijeri mogao ući u top-5. No, to bi se moglo dogoditi uskoro.

– U posljednje vrijeme dosegnuo sam mentalnu razinu koja je puno viša nego prije, moja usredotočenost je puno bolja, samopouzdanje je poraslo. Svjestan sam toga da mogu još napredovati. Ove godine, ali i sljedećih 12 do 18 mjeseci. Znam da me čeka puno mukotrpnog rada, ali siguran sam da svoju igru mogu podignuti za razinu ili čak za dvije i da mogu izazvati najbolje igrače na svijetu, ove ispred mene – najavio je Čilić koji sljedeći nastup ima 7. kolovoza u Montrealu. Potom igra Cincinnati (u kojem brani 1000 bodova), pa US Open.

– Moj plasman na ATP listi plaća danak nešto slabijem početku godine. Sad se želim malo odmoriti i dobro pripremiti za nastavak sezone. Cilj mi je nastaviti s dobrim igrama i rezultatima, vjerujem da bi me to moglo dovesti u top-3.

Björkman zna reći – “hvala”

Marin to ne govori bez razloga, za to postoji prilično realna računica. Preduvjet je, naravno, da Međugorac nastavi s odličnim partijama kakve pruža od travnja ove godine (24-6). Zadrži li tu razinu, u Montrealu i na US Openu mogao bi osvojiti puno više bodova od onih koje brani (10+90). A ispred njega su Đoković za kojega se ne zna kad će se vratiti na teren, Federer koji će opet trebati dulju stanku, Murray koji je također ozlijeđen...

– Marin igra fenomenalno posljednjih mjeseci, a posebno impresivan bio je u Wimbledonu gdje je pokazao snagu i u najtežim trenucima. Nastojat ćemo ponijeti sve pozitivno iz sezone na travi i prenijeti to na turnire na tvrdoj podlozi koji slijede. Najvažnije će biti odigrati na visokoj razini US Open – naglasio je trener Jonas Björkman koji surađuje s Marinom već gotovo godinu dana.

Na upit kako mu je raditi s Čilićem, odgovorio je:

– Marin je odličan dečko, jako pristojan, ali ujedno i veliki radnik. Ima sva potrebna oružja za osvajanje Grand Slam turnira i zato je sjajno raditi s njim. U Wimbledonu je bio blizu osvajanja drugog, no ja se nadam da će ih u budućnosti osvojiti još nekoliko i da će se etablirati kao jedan od petorice najboljih tenisača svijeta – kaže Björkman koji je već naučio i nekoliko hrvatskih riječi, među ostalima i – “hvala”.

Komentara 31

KS
komsijski_susjed
09:36 18.07.2017.

zelim vam da prvo postignete koncenzus, da li mu zelite da bude prvi, ili da preskoci Djoku fioku, ili da ga pljujete jer je Hercegovac?

DU
Deleted user
09:42 18.07.2017.

Jako puno pesimista ovdje iako Marin već duže vrijeme igra jako dobro!

SN
Samo naprijed
09:07 18.07.2017.

Čilić nije ništa rekao o Đokoviću. Draga mi je reakcija Marina, nakon poraza se najviše uči i on je svjestan da ga čeka još mukotrpniji rad. A uz Bjorkmana može još napredovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije