Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA FINALU WIMBLEDONA

Otkriveno kako su Jandroković, Marić i Janica putovali i tko je platio karte

marin Čilić i Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell
17.07.2017.
u 12:34

Čilić je prvi put igrao za wimbledonski trofej pa je, kao što je i dosad bila praksa kad netko od hrvatskih sportaša sudjeluje u finalu nekog velikog natjecanja, državno izaslanstvo došlo podržati njegov nastup, stoji u priopćenju

Ured predsjednika Hrvatskog sabora priopćio je u ponedjeljak da je državno izaslanstvo putovalo na meč između Marina Čilića i Rogera Federera u finalu teniskog turnira u Wimbledonu državnim zrakoplovom, a karte za meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.

U nedjelju je Čilić prvi put igrao za wimbledonski trofej protiv Federera pa je, kao što je i dosad bila praksa kad netko od hrvatskih sportaša sudjeluje u finalu nekog velikog natjecanja, državno izaslanstvo došlo podržati njegov nastup, stoji u priopćenju.

marin Čilić i Roger Federer
1/29

Ovoga puta, u dogovoru s predsjednikom Vlade, Hrvatsku su službeno predstavljali predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić

Izaslanstvo je u Wimbledon putovalo državnim zrakoplovom, a karte za finalni teniski meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.

Državna izaslanstva – predstavnici zemlje iz koje je finalist, dobivaju mjesta utvrđena protokolom od organizatora, bez ikakve naknade. Uz državno izaslanstvo Hrvatske, tako je u istoj loži u kojoj su bili smješteni Jandroković i Kostelić, finalu nazočila i švicarska predsjednica, napominje se u priopćenju.

U Vladinu službenom zrakoplovu bili su i djelatnici osiguranja predsjednika Sabora i ministra unutarnjih poslova, koji su štićene osobe, te djelatnik protokola, a u pratnji predsjednika Sabora bio je njegov sin. Naime, uobičajena je praksa da najviši državni dužnosnici, pa tako i predsjednik Hrvatskog sabora, mogu povesti nekoga od članova uže obitelji na protokolarna i službena putovanja, ako to ne izaziva troškove za državni proračun. 

Hrvatsko službeno izaslanstvo nije se zadržavalo u Londonu niti je tamo imalo ikakav dodatni trošak pa, osim troškova prijevoza službenim zrakoplovom koji je odobrila i za koji je nadležna Vlada, za taj službeni put nije bilo nikakvih drugih troškova iz državnog proračuna, ističe se u priopćenju.

Komentara 164

KA
kacavenda
13:25 17.07.2017.

Isti taj ko je i platil marasu i ludom milojki u silikonsku dolinu i australiju

KR
kruti189
12:49 17.07.2017.

kaj orjunu i domaće petokolonaše muči. . .

BR
Bret
15:09 17.07.2017.

Smradovi! Fuj!! Pretpostavljam da će mi sad upast u stan četa specijalaca zbog vrijeđanja državne tajnice, ministra financija, ministra policije i drugih štićenih osoba. Hrvati se za 19 eura voze jednosmjerom kartom autobusom do Njemačke, dok ovi spizde za parr sati provoda 70-80 tisuća eura narodnog, narodu otetog novca. Pa se vi glupi Hrvati samo čudite što nema novca za vaše putne troškove za prijevoz sa otoka u bolnicu, ili za liječenje vaše djece, ili se samo čudite kad vam tu kuću što vam je djed ostavio nagodinu otmu jer nećete iduće godine moći platiti harač, pardon, porez na djedovinu... Jer ovi jadnici, smradovi, ljudske gnjide i paraziti vašu lovu troše na podršku građanima Monte Carla, s kućom i rodbinom i porijeklom iz susjedne nam države BIH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije