Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Tenis

Otkriveno kako su Jandroković, Marić i Janica putovali i tko je platio karte

Čilić je prvi put igrao za wimbledonski trofej pa je, kao što je i dosad bila praksa kad netko od hrvatskih sportaša sudjeluje u finalu nekog velikog natjecanja, državno izaslanstvo došlo podržati njegov nastup, stoji u priopćenju
17. srpnja 2017. u 12:34 164 komentara 21733 prikaza
marin Čilić i Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell

Ured predsjednika Hrvatskog sabora priopćio je u ponedjeljak da je državno izaslanstvo putovalo na meč između Marina Čilića i Rogera Federera u finalu teniskog turnira u Wimbledonu državnim zrakoplovom, a karte za meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.

Roger Federer i njegovi blizanci Trijumf Federera Rogerovi blizanci izvodili grimase dok je tata slavio!

U nedjelju je Čilić prvi put igrao za wimbledonski trofej protiv Federera pa je, kao što je i dosad bila praksa kad netko od hrvatskih sportaša sudjeluje u finalu nekog velikog natjecanja, državno izaslanstvo došlo podržati njegov nastup, stoji u priopćenju.

marin Čilić i Roger Federer
1 / 29
Roger Federer ponovno je bio bolji od našeg Marina Čilića

Ovoga puta, u dogovoru s predsjednikom Vlade, Hrvatsku su službeno predstavljali predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić

Izaslanstvo je u Wimbledon putovalo državnim zrakoplovom, a karte za finalni teniski meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.

Državna izaslanstva – predstavnici zemlje iz koje je finalist, dobivaju mjesta utvrđena protokolom od organizatora, bez ikakve naknade. Uz državno izaslanstvo Hrvatske, tako je u istoj loži u kojoj su bili smješteni Jandroković i Kostelić, finalu nazočila i švicarska predsjednica, napominje se u priopćenju.

Hrvatsko izaslanstvo sjedilo je blizu filmskih zvijezda Hugha Granta, Eddieja Redmaynea... Izaslanstvo RH Jandroković, Marić i Janica gledali Čilića s filmskim zvijezdama

U Vladinu službenom zrakoplovu bili su i djelatnici osiguranja predsjednika Sabora i ministra unutarnjih poslova, koji su štićene osobe, te djelatnik protokola, a u pratnji predsjednika Sabora bio je njegov sin. Naime, uobičajena je praksa da najviši državni dužnosnici, pa tako i predsjednik Hrvatskog sabora, mogu povesti nekoga od članova uže obitelji na protokolarna i službena putovanja, ako to ne izaziva troškove za državni proračun. 

Hrvatsko službeno izaslanstvo nije se zadržavalo u Londonu niti je tamo imalo ikakav dodatni trošak pa, osim troškova prijevoza službenim zrakoplovom koji je odobrila i za koji je nadležna Vlada, za taj službeni put nije bilo nikakvih drugih troškova iz državnog proračuna, ističe se u priopćenju.

Marin Čilić TENISKA LEGENDA: 'Bilo je bolno gledati Čilića, cijela Hrvatska je plakala s njim' Marin Čilić HEROJ I POBJEDNIK Čilić im je bio 'Hercegovac koji plaća porez u Monte Carlu', a danas su ponosni Lokomotiva - Hajduk Sramota Torcida u Maksimiru ponovno vrijeđala Janicu Kostelić
Dan i noć
ČAROLIJA
Najpopularnije lokacije zagrebačkog Adventa: Pogledajte kako adventska bajka izgleda danju, a kako noću
  • kacavenda:

    Isti taj ko je i platil marasu i ludom milojki u silikonsku dolinu i australiju

  • kruti189:

    kaj orjunu i domaće petokolonaše muči. . .

  • Bret:

    Smradovi! Fuj!! Pretpostavljam da će mi sad upast u stan četa specijalaca zbog vrijeđanja državne tajnice, ministra financija, ministra policije i drugih štićenih osoba. Hrvati se za 19 eura voze jednosmjerom kartom autobusom do Njemačke, dok ovi spizde za par ... prikaži još!r sati provoda 70-80 tisuća eura narodnog, narodu otetog novca. Pa se vi glupi Hrvati samo čudite što nema novca za vaše putne troškove za prijevoz sa otoka u bolnicu, ili za liječenje vaše djece, ili se samo čudite kad vam tu kuću što vam je djed ostavio nagodinu otmu jer nećete iduće godine moći platiti harač, pardon, porez na djedovinu... Jer ovi jadnici, smradovi, ljudske gnjide i paraziti vašu lovu troše na podršku građanima Monte Carla, s kućom i rodbinom i porijeklom iz susjedne nam države BIH.