Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednici Davisova kupa

Marin Čilić i Borna Ćorić predvode noć hrvatskog tenisa

Davisov kup
Foto: Mario Ćužić
1/5
10.09.2019.
u 13:27

Za mene je ovo posebno, jer sam član momčadi od 2006. godine, doživio sam puno toga, poraza i pobjeda, a sada se osjećam kao prvak svijeta - kaže Marin

Prošla je godina dana od pobjede koje se svi rado sjećamo. Marin Čilić i Borna Ćorić predvode brojne zvijezde koje će u petak, 13. rujna u zagrebačkom hotelu Westin prisustvovati Noći hrvatskog tenisa u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza.

Ususret dugoiščekivanoj svečanoj noći, prisjećamo se prošlogodišnjeg najponosnijeg trenutka hrvatskog tenisa kada se Hrvatska osvajanjem naslova Davisova kupa za sva vremena upisala kao posljednja reprezentacija koja je podignula veliki srebrni pehar izborivši se za njega u prvom formatu u kojem su se za njega borili i tenisači SAD-a i Britanskih otočja 1900. godine u Bostonu, kada je rođen Davis Cup.

Davisov kup
1/9

Ova nas je pobjeda također uvrstila u deset reprezentacija svijeta koje su prestižno natjecanje osvojile više od jednog puta, a Hrvatsku učinila najponosnijom zemljom na svijetu.

Emocije su se tada slijevale sa svih strana, a osvajače posljednjeg Davisova kupaBornu Ćorića, Franka Škugora, Ivana Dodiga, Marina Čilića, Matu Pavića, Nikolu Mektića i Viktora Galovića na čelu s izbornikom Željkom Krajanom na glavnom je zagrebačkom trgu dočekalo na tisuće ponosnih građana.

Marin Čilić tada je drhtavim glasom poručio što mu znači trofej Davis Cupa:

- Za mene je ovo posebno, jer sam član momčadi od 2006. godine, doživio sam puno toga, poraza i pobjeda, a sada se osjećam kao prvak svijeta.

Ništa manje uzbuđen bio je i njegov kolega Borna Ćorić:

- Jako sam ponosan na nastup na Davisovu kupu. U momčadi sam od 2013., nisam čekao toliko dugo kao Marin. Ovo je šlag na torti, za mene nešto zbilja posebno. Hvala cijeloj Hrvatskoj na velikoj podršci.

Ovaj naslov posebno je emotivan za hrvatskog izbornika Željka Krajana koji je postao prvi hrvatski tenisač koji je osvojio naslov i kao igrač. Iako nije zaigrao, bio je u momčadi 2005. koja je pobijedila Amerikance u 1. kolu u Carsonu, a 13 godina poslije i kao izbornik. Prošao je borbu za Svjetsku skupinu, suočavao se s otkazima igrača, bio u otvorenim sukobima, da bi na kraju uspio okupiti najbolju moguću momčad.

- Da nismo vjerovali, ne bismo uspjeli. Svi smo vjerovali. Znali smo da ćemo imati šansu, ako smo zajedno. Znali smo da imamo kvalitetu za osvajanje - istaknuo je tada Željko Krajan.

Hrvatska će sljedeći nastup u Davisovu kupu imati na finalnom turniru novog formata, kojem će od 18. do 24. studenog 2019. godine domaćin biti Madrid. U novom formatu koji je predložila grupa Kosmos, na čelu s Barceloninim nogometašem Gerardom Piqueom, a usvojila Međunarodna teniska federacija (ITF), natjecanje će na kraju teniske sezone okupljati 18 zemalja na jednom mjestu tjedan dana.

Noć hrvatskog tenisa idealna je prilika za zahvalu našim junacima Davisova kupa ali i svima onima koji su nas sportskim uspjesima učinili ponosnima i sretnima, a ime naše domovine pronijeli svijetom.

U petak, 13. rujna od 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin, bit će uručena priznanja za životno djelo, Grand Slam pobjednicima, Davisov kup pobjednicima, osvajačima olimpijskih medalja. Ovo je večer ponosa i priznanja svim hrvatskim tenisačima i tenisačicama na svemu što su učinili za hrvatski tenis i njegovu promociju.

Osim sadašnjih i bivših tenisača i tenisačica, te teniskih djelatnika, na Noći hrvatskog tenisa bit će i osobe iz društvenog života, te brojni sportski djelatnici.

Ovaj događaj ima i humanitarnu notu pa će tako sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran u svrhu razvoja mladih talentiranih tenisačica i tenisača koji nemaju dovoljno sredstava za samostalan sportski razvoj. Noć hrvatskog tenisa uistinu je jedna od rijetkih prilika kada na okupu možemo vidjeti naše najveće teniske zvijezde koje će biti u društvu legendi ovog sporta kao i ostalih kolega.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije