Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Čilić: Nisam 100 posto spreman, trebam još malo odmora

Hrvatska Davis kup reprezentacija
Foto: HTS
1/10
Autori: Hina, Vecernji list
01.02.2018.
u 12:54

Treći igrač svijeta Marin Čilić u Osijeku se priključio Borni Ćoriću, Viktoru Galoviću, Ivanu Dodigu i Franku Škugoru

Hrvatski tenisač Borna Ćorić otvorit će u petak u 14 sati s Peterom Polanskym susret 1. kola Svjetske skupine Davisova kupa između Hrvatske i Kanade u Osijeku, odlučio je ždrijeb.

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije nije u postavu uvrstio najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića, koji je u nedjelju igrao finale Australian Opena u pet setova protiv Švicarca Rogera Federera i još se bori s umorom, no Krajan, kao i kanadski izbornik Frank Dančević, ima pravo izmjene.

- Nismo htjeli riskirati i Marina postaviti u petak da ga slučajno ne bi izgubili za preostala dva dana. Hoće li igrati u parovima? Opcija postoji, no prvo ćemo pričekati rasplet prvog dana i onda zajednički donijeti odluku - rekao je izbornik Krajan dok je Čilić dodao:

- Nisam fizički 100 posto spreman, trebam još malo odmora i dogovor je da ne igram u petak. No, za  moguće nastupe u subotu i nedjelju bit ću izborniku na raspolaganju.

Susret je najavio i Borna Ćorić.

- Super sam trenirao zadnjih deset dana, teren je odličan i spreman dočekujem meč s Polanskim. Igrali smo jednom prije četiri godine, izgubio sam, no od tada je prošlo puno vremena. Malo ću pogledati njegove mečeve, podsjetiti se kako igra i to je to - rekao je Ćorić, a Viktor Galović je zaključio:

- Spreman sam, ne znam što očekivati od dvoboja protiv Šapovalova, koji je ljevoruk. Ove sam godine u dva meča gubio od ljevaka, no sada sam u znatno boljoj formi. Dobro je što igram drugi, da se malo priviknem na domaću atmosferu na tribinama.

Ćoriću (47. na ATP ljestvici), koji je tako preuzeo poziciju prvog igrača hrvatske reprezentacije, i drugopostavljenom Kanađaninu Polanskom (141. tenisač svijeta), ovo će biti prvi međusobni ogled. 

Drugi meč dana igrat će Viktor Galović, 181. na ATP ljestvici, i Denis Šapovalov, koji je 48. tenisač svijeta. Njih dvojica također do sada nisu igrali jedan protiv drugoga. 

U meču parova u subotu Ivan Dodig (8. na ATP ljestvici parova) i Franko Škugor (38. na ATP ljestvici parova) igrat će protiv kanadske kombinacije Daniel Nestor i Vasek Pospišil. Nestor (45) je 60. na ATP ljestvici parova, a do sada je u karijeri osvojio 77 turnira u konkurenciji parova, uključujući i zlato na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sydneyu.

Nestor je osvojio sedam Grand Slam naslova u parovima i on je jedini igrač u povijesti tenisa koji je osvojio sva četiri grand slama, sve turnire iz Masters serije, završni turnir na kraju godine i zlatnu olimpijsku medalju u parovima barem jednom. Pospišil je 266. na ljestvici parova, a u paru je osvojio Wimbledon 2014. godine.

Komentara 8

TH
than
13:08 01.02.2018.

Bas gledam ova 'kanadska' prezimena...

PR
prajdali100
13:03 01.02.2018.

To smo mi tolika velesila da se s Kanađanima možemo zezati !!! Vidjećete, nećemo se dobro provesti.

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
01:47 02.02.2018.

taj cilic nekonstantan!!! sad ga boli sad ovo sad ono!!! daj boli.me več glava od tvog prosječnog tenisa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije