Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekid u Puli

Marijo Strahonja: Postupio sam u skladu s propozicijama!

'19.09.2010., Stadion Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 8. kola prve HNL, NK Dinamo - NK Zagreb. Marijo Strahonja. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
02.04.2012.
u 07:06

Prvi je put jedna utakmica u Prvoj HNL prekinuta zbog bacanja baklji u teren, zagrebački sudac Marijo Strahonja u 70. minuti prekinuo je derbi Istra – Rijeka pri vodstvu domaćina 1:0 na stadionu Aldo Drosina u Puli!

I to se jednom moralo dogoditi! Prvi je put jedna utakmica u Prvoj HNL prekinuta zbog bacanja baklji u teren, zagrebački sudac Marijo Strahonja u 70. minuti prekinuo je derbi Istra – Rijeka pri vodstvu domaćina 1:0 na stadionu Aldo Drosina u Puli! O izvješću sudaca i delegata ovisi s kojim će rezultatom utakmica biti registrirana, tu bi odluku u ponedjeljak popodne trebao donijeti povjerenik Prve HNL Josip Brezni. Sigurno je tek da će Istra zbog loše organizacije biti disciplinski kažnjena, a zbog divljanja navijača kazna očekuje i Rijeku.

Naime, prva se bakljada dogodila u 58. minuti, kad je riječka Armada palila baklje i bacala ih u teren. Sudac Strahonja nakratko je prekinuo utakmicu, preko službenog razglasa gledatelji su upozoreni da prekinu s upotrebom pirotehnike i utakmica je nakon nekoliko minuta nastavljena.

U 70. minuti Riječanin Čulina u kaznenom je prostoru srušio Sušića, Strahonja je dosudio 11-erac, a Stipe Bačelić Grgić realizirao je najstrožu kaznu i Istra je povela 1:0. Tada su bakljadom uzvratili Istrini navijači Demoni, proslavljajući pogodak. No, to se slavlje otelo kontroli, baklje su ubačene na teren i Strahonja je opet prekinuo utakmicu...

– Iznova je službeni spiker na stadionu preko razglasa upozorio gledatelje da ne pale i ne bacaju baklje, jer će utakmica biti prekinuta. No, kontinuirano bacanje baklji nije prestajalo te su upaljene baklje i dalje letjele u teren, pa sam nekih 45-50 sekundi nakon upozorenja preko razglasa odveo igrače u svlačionicu – rekao nam je Marijo Strahonja i nastavio:

– Dakle, nisam želio odmah odvesti igrače u svlačionicu nakon druge bakljade, jer sam se nadao da će se sve brzo smiriti nakon upozorenja spikera. Međutim, budući da se ništa nije smirivalo gotovo minutu, dao sam znak da se ide u svlačionicu i bio je to kraj.

Jeste li tada održali i sastanak sa šefom policijskog osiguranja i sa svim ostalim ljudima vezanim uz organizaciju utakmice?

– Pokušajte me shvatiti, ne smijem ništa govoriti, i ovako sam previše rekao, pa me Sudačka komisija može kazniti. Sve će biti napisano u izvješću. Uglavnom, postupio sam po napucima Fife, Uefe i HNS-a, sve je bilo u skladu s propozicijama – kaže Strahonja.

Ako je tako, onda je sudac dobio dopuštenje šefa policijskog osiguranja za prekid dvoboja, jer sam ne može donijeti tu odluku! Upitali smo Strahonju je li nakon prekida možda imao nekih neugodnosti, je li netko radio pritisak na njega?

– Ne, štoviše predstavnici oba kluba bili su vrlo korektni. Baš nikakvih pritisaka nije bilo – kaže Strahonja.

Odluku o registraciji utakmice donijet će povjerenik Prve HNL, Josip Brezni nakon što dobije sve izvještaje s utakmice. Očekuje se dopunski izvještaj delegata Darka Kolesarića (Osijek), ali i suca Strahonje, koji će morati objasniti što je sve poduzeo prije odluke o trajnom prekidu utakmice. Pokrenut će se i disciplinski postupak protiv oba kluba zbog incidenata njihovih navijača, a kazne će u srijedu donijeti disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije