Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski zet

Marcos Baghdatis: Volim ovu zemlju, već sam dijelom Hrvat!

Ivo Karlović - Marcos Baghdatis
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
22.12.2015.
u 09:00

'Bio sam uz suprugu Karolinu Šprem na porođaju, to mi je najljepši dan u životu.'

Na rubu metropole, u balonu u zagrebačkim Dugavama, hrvatski se zet, ciparski tenisač Marcos Baghdatis (30), suprug naše tenisačice Karoline Šprem, pripremao za nastup na – Australian Openu. Nesvakidašnja scena. U paru s nekadašnjim nogometašem Liverpoola Igorom Bišćanom jurio je po terenu, trudio se... Odakle vi ovdje?

Već sam dijelom Hrvat

– Supruga Karolina trebala je igrati na humanitarnom teniskom turniru parova "Doubles 4 Others", čiji će se prihod donirati za djecu leptire iz udruge Debra, ali kako je ona u srijedu rodila u Zagrebu, dogovorili smo se da zaigram umjesto nje. Kad god mogu pomoći, učiniti nešto lijepo i podijeliti pozitivne emocije, ja sam tu. Posebno ako mogu pomoći djeci. I ja sam otac, a ako moja djeca jednog dana budu u teškoj situaciji, volio bih i da njima netko pomogne, naravno, ako ja ne budem mogao. Uostalom, pomagati drugima ono je što nam nedostaje u svijetu – kazao nam je Baghdatis.

Čestitamo na prinovi, uz trogodišnju kćer Zaharu, rodila vam se prošlog tjedna i kći India. Bili ste na porođaju?

– Jesam! Bio je to nevjerojatan osjećaj, nešto što je teško opisati. Kad nam se rodila prva kći, bio sam na Touru, a ovog sam puta morao biti uz suprugu. Biti u operacijskoj dvorani u tom trenutku bio je najbolji trenutak mog života! I Karolina i ja smo presretni, obitelj nam se povećava.

Moći ćete, kad djevojčice odrastu, obiteljski igrati i parove?

– Tako je! Veselim se tome...

Cipranin ste koji se zbog ljubavi doselio u Hrvatsku. Kako ste se priviknuli na život ovdje?

– Već sam dijelom Hrvat! Volim ovu zemlju, svi su ovdje dragi. Oženio sam se Hrvaticom, a njezina mi je obitelj pomogla u nekim teškim trenucima. Vratio sam se među 50 najboljih tenisača na svijetu (bio je svojedobno osmi na ATP ljestvici, nap. a.), a za nastupe po svijetu pripremam se u Varaždinu. Jedan mi je trener iz Zagreba, drugi iz Varaždina, tu imam sjajne uvjete, prekrasan teniski centar...

Živite u Varaždinu, može li vas se subotom vidjeti i u Šenoinoj, na tamošnjoj tržnici?

– Naravno, često sam u centru. Već i znam mnoge Varaždince, pozdravljamo se, pijemo kavu u centru. Lijep je život u Hrvatskoj.

Novu čekam u Varaždinu

Za manje od mjesec dana u 15.766 kilometara udaljenom Melbourneu tražit ćete novi finale prvog Grand Slama sezone, namjeravate li osvojiti i ovaj humanitarni turnir u Dugavama? Konkurencija su vam Bruno Orešar, Gordan Giriček, Silvijo Marić, Boško Balaban, pa i pjevač šlagera Miro Ungar...

– Ne, ja sam izvan konkurencije, nastupam u ekshibiciji, prepustit ću trofej drugima, a ja se vratiti u Varaždin trenirati.

Vratimo se na Tour, naš tenisač Ivan Ljubičić trenirat će...

– ... Rogera Federera! Znam. To je velika stvar.

Koliko Ljubičić može pomoći Federeru, teniskom rekorderu i po mnogima najboljem svih vremena? Što mislite o toj hrvatsko-švicarskoj suradnji?

– Ivan je vrlo pametan tip. Uvjeren sam da mu može itekako pomoći, a vjerujem da je cilj pronaći način kako će pobijediti Novaka Đokovića. Mislim da je to ono što Federer želi, skinuti ga s trona. Ivan voli tenis, bio je tolike godine na Touru, igrao je fenomenalno, bio treći na svijetu. Igrao je i osvajao velike turnire i moj je stav da su njih dvojica dobitna kombinacija. Može mu taktički pomoći, kako pobijediti Novaka i ponovo osvojiti Grand Slamove. Uvjeren sam da će njih dvojica to uspjeti.

Za Novu godinu ste u Hrvatskoj?

– Pa naravno, dočekat ću 2016. kod kuće s obitelji u Varaždinu. A gdje bih drugdje?

>> Baghdatis, Bišćan i Šimenc dolaze na božićni turnir

Komentara 2

JO
joshua
09:25 22.12.2015.

Čestitke oboma. Uvijek mi je bio simpatičan; i prije nego što je postao naš zet - jednostavno mi se čini kao vrlo topla i pozitivna osoba. A sudjelovanje na turniru za djecu leptire samo potvrđuje da ima veliko srce. Karolini i Marcosu želim mogo sreće i zdravlja i još veću obitelj.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
10:05 22.12.2015.

Bravo Marcos i sve najbolje kako u privatnom zivotu, tako i na touru. Interesantno je kako stranci, kad bolje upoznaju nasu zemlju, vise je cijene nego domaci ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije