Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP Španjolska, Švicarska i Češka izborile odlazak u Njemačku

Marco Streller srušio Turcima san o Svjetskom prvenstvu

nog-marco-txt.jpg
import
06.12.2005.
u 16:15

Kad je belgijski sudac Frank de Bleeckere nakon tri minute nadoknade odsvirao kraj utakmice, 55 tisuća turskih navijača je na stadionu Sucru Saracoglu u Carigradu zanijemila, a s njima vjerojatno i cijela nacija.

Trećeplasirana momčad sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Koreji i Japanu ne putuje na smotru najboljih svjetskih reprezentacija u Njemačku. Pobjeda njihovih ljubimaca nad Švicarcima od 4:2 ipak nije bila dovoljna jer su gosti u Carigrad došli već s dva pogotka prednosti iz prve utakmice (2:0). A turska nada je tinjala sve do 83. minute kad je momčad Fatiha Terima još imala obećavajući rezultat (3:1), igrala bolje i stalno pritiskala Švicarce, a pogodak je visio u zraku. I onda je jedna kontra gostiju srušila sve turske snove. Martin Streller je pobjegao obrani, prevario domaćeg vratara i odveo Švicarsku na Svjetsko prvenstvo u Njemačku.

Trostruki strijelac za Tursku Sanli Tuncai vjerojatno će cijeli život pamtiti utakmicu u kojoj njegov doprinos teško da je mogao biti veći. A kako će tek ostati zakinuto oko 5 milijuna Turaka koji žive u Njemačkoj. Španjolska je nakon pobjede nad Slovačkom u prvom susretu (5:1) u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija odradila lakši trening i izborila remi (1:1)u Bratislavi. Jer u podvig Slovačke vjerojatno nisu vjerovali ni najoptimističniji.

A, istini za volju, Španjolci su vjerojatno za veliku većinu poželjniji putnici za SP u Njemačkoj. Strijelac za Slovake bio je Filip Holosko u 49., a konačnih 1:1 postavio je David Villa u 70. minuti. Minimalnim pobjedama nad Norveškom u obje utakmice Češka je također čekirala vizu za smotru najboljih reprezentacija svijeta. Sinoć su izabranici Karela Brucknera pogotkom Tomaša Rosickog (35. minuta) u Pragu još jednom razveselili naciju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije