Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plave špice

Mamić nema napadača i ne želi prodati Mandžu

Mario Mandžukić
Foto: Zoran Grizelj/VLM/Pixsell
1/4
30.04.2010.
u 08:48

Slepička je nepravedno u zapećku, a ima najbolju statistiku od svih napadača plavih. U malo više od 1000 odigranih minuta postigao je pet pogodaka te devet puta asistirao. No, Jurčić mu nije dao priliku uzastopno u pet-šest utakmica.

Došao je Dario Šimić i popunio mjesto u Dinamovoj brojčano slaboj zadnjoj liniji, zbog čega je trener plavih morao "kemijati". Trebao bi doći i Jerko Leko, donijeti kvalitetu u srednjem redu. No, što je s napadačima, oni koji su danas u Dinamu baš nisu oduševili? Možda se ništa i neće događati jer su Dinamovi čelnici uvjereni da će Mario Mandžukić i dalje biti prvi napadač plavih. Mandžo to možda još ne zna, ali u plavim dvorima drže da je njegov ostanak najveće napadačko pojačanje.

To je pametna politika, glupo bi bilo govoriti da ga Dinamo želi prodati, a onda ga ne prodaje. A prodati ga se ne može kad ionako nema ponuda.

I Inter ima Mandžukića

Naravno da je i dalje potencijalno opasno imati nezadovoljnog igrača u svlačionici, tempiranu bombu koja može donijeti dosta štete. No, Mandžukićevi su potencijali veliki i novi trener koji dolazi mora se pripremiti i na taj dio nimalo laganog posla, morat će znati kako Mandžu vratiti nogometu. Što nije nimalo lako. Uostalom, čak ni veliki Inter (onaj milanski) ne može u red dovesti svojega mladog talenta, također Marija, ali Balotellija, koji ima "podstanara" u glavi. No, kako rekosmo, to će biti posao novog trenera.

Iako je Mandžukić stalno bio prvi napadač plavih, a u posljednje vrijeme igrali su Dodo, Primorac, Kramarić, prije i Sivonjić, nepravedno je zapostavljen Miroslav Slepička. Igrao je u Ligi prvaka, bio češki reprezentativac (ne baš mnogo puta), u Dinamu ima najbolju statistiku od svih napadača, iako je zabio samo pet golova. Dodao je tome i devet asistencija, a igrao je malo više od tisuću minuta.

Treba biti škrtiji

I po tome je 25 posto bolji od svih ostalih kojima za gol ili asistenciju treba više od sto minuta, a njemu 75. K tome je u HNL-u odigrao samo devet cijelih utakmica, u Europi niti jednu. Ili je zamijenjen ili je ušao s klupe. Zato se treba složiti da pravu priliku nije ni dobio. A svakog napadača treba čekati, zašto onda Slepi nije dobio pet-šest utakmica u kontinuitetu? A za razliku od Mandžukića, suigrači ga obožavaju, sjajno govori hrvatski, duhovit je... Zaslužio je šansu, da bi je iskoristio možda jedino mora biti malo sebičniji, škrtiji, da ne gleda samo kako će asistirati, iako je to lijepo od njega, već da češće sam pokuša zabiti.

Komentara 5

DU
Deleted user
12:08 28.04.2010.

Novi trener? Koji novi trener? Jucer je Mamic rekao da Jurcic ostaje i sljedece sezone. Ovi novinati uporno pisu o novom treneru. Koji im je k....? Ko zna sta im se je Jurcic zamjerio?

PE
petracan
08:59 30.04.2010.

Nezna kaj se dešava sa Krunom. Dinamova igra je isključivo njegov plod , a kad je došao u dinamo igra je skočila 100 % na bolje nego prije njega , sad je opet onakva kakva je bila prije njegova dolaska. Što se mene osobno tiče ja bih i po cijenu prvog mjesta odnosno titule , napunio prvu momčad dinama sa ovim klincima sa klupe i iz lokomotive , pa nek se pacaju i kale , a za 2-3 godine mogli bi i u LP !!!

DU
Deleted user
09:16 30.04.2010.

Po meni, jedina šansa Dinama da napravi rezultat je Ajaxov model jake nogometne škole gdje će stasavati ISTINSKI talenti, a ne mamini i tatini sinovi koji tu školu mogu platiti. To naravno podrazumijeva i osmišljavanje najmanje jednog trenerskog ciklusa (( uz dovođenje kvalitetnog trenera sa stavom, a ne kojekakvih polustručnjaka ) od najmanje 5 god. i ne očekivati previše odmah u prvoj ili drugoj sezoni. Međutim, g. Mamić je isuviše pohlepan, primitivan i glup da bi mogao ( ili htio ) tako nešto započeti. Zakliinje se u Dinamo ali se klanja samo svome bankovnom računu. Politikom kupnje nogometnih umirovljenika nijedan se klub nije usrećio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije