Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Danska u play-offu

Malta nije pomogla Hrvatskoj, Slovačka ide u doigravanje

Slovenija - Škotska
Reuters/Pixsell
08.10.2017.
u 20:13

Engleska s 'najgorom momčadi u povijesti' pobijedila golom iz penala Litvu, bivši Rijekin napadač Bezjak zabio dva gola.

Prva solucija po kojoj bi Hrvatskoj za playoff bio dovoljan i bod u Kijevu očekivano je pala u vodu, Slovačka je kod kuće pobijedila Maltu s 3:0 (Nemec 33., 62., Duda 69.) i kao drugoplasirana, ispred je Hrvatske.

Škotska je jedno vrijeme držala to drugo mjesto, dok je vodila u Ljubljani golom Griffithsa u 32. minuti, ali bivši Rijekin napadač Roman Bezjak preokrenuo je pogocima u 52. i 72. minuti.

Snodgrass je izjednačio u 88. minuti, a u 90. je Boštjan Cesar dobio crveni karton. No, Slovaci su ostali drugi zbog gol-razlike, piše Goal.

Slovenija - Škotska
1/6

Engleska je slavila s 1:0 na gostovanju u Litvi. Pogodak je postigao u 27. minuti Harry Kaneiz jedanaesterca, a engleska je javnost početnih 11 proglasila možda i najgorom reprezentacijom u povijesti!

Englezi su, dakako, osigurali SP pa je izbornik Gareth Southgate mogao eksperimentirati, te je izveo ovaj sastav: Butland, Keane, Maguire, Stones, Trippier, Cresswell, Winks, Henderson, Alli (od 81. Lingard), Rashford (od 72. Sturridge), Kane.

Konačni poredak skupine F: Engleska 26, Slovačka 18 (17:7), Škotska 18 (17:12), Slovenija 15, Litva 6, Malta 1.

Završila je i skupina E, Poljska je kod kuće protiv Crne Gore (4:2) potvrdila plasman na SP, dok će Danska u dodatne kvalifikacije.

Poljacima je trebao bod ili da Danska ne pobijedi, i domaćini su rano ušli u sigurnu zonu te poveli 2:0 golovima Maczynskog u šestoj i Grosickog u 16. minuti.

No, Crnogorci su stigli na 2:2 pogocima Mugoše u 78. i Tomaševića u 83. minuti, ali sve je dvojbe brzo riješio od ovog tjedna najbolji strijelac u poljskoj povijesti Robert Lewandowski u 85. minuti za 3:2. Potom je i Stojković zabio autogol u 89. za konačnih 4:2.

Na kraju je i Danska kiksala, odigrala svega 1:1 kod kuće s Rumunjskom, pa bi Poljaci ostali na vrhu i da su izgubili. Eriksen je u 60. minuti iz penala doveo Dance u vodstvo, Rumunji su u 63. ostali bez isključenog Ganee, ali je Ciprian Ioan Deac u 88. izjednačio.

I Kazahstan i Armenija su remizirali 1:1 (Turisbek 62. / Mhitarjan 26.).

Konačni poredak: Poljska 25, Danska 20, Crna Gora 16, Rumunjska 13, Armenija 7, Kazahstan 3.

Dosada su plasman na SP osigurali Brazil, Belgija, Meksiko, Iran, Japan, Južna Koreja, Kostarika, Nigerija, Saudijska Arabija, Njemačka, Engleska, Španjolska, Poljska te, naravno, domaćin Rusija.

Komentara 26

DU
Deleted user
20:53 08.10.2017.

Mediji rade, rade.... budite pametni nema veceg ljubitelja hajduka i mrzitelja mamica od mene. Budite pametni Hrvatska nas treba. Svi uz izbornika, kapetana modrica i sve igrace

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
20:48 08.10.2017.

Napravite neku kombinaciju da smo već prvaci svijeta,kojim metrom vi to mjerite ja ne zbam?

Avatar nula
nula
20:22 08.10.2017.

Uzdaj se u se i u svoje kljuse. Pobjedimo Ukrajinu; tocka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije