Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZ U AUSTRIJI

Srbija propustila priliku plasirati se na Svjetsko prvenstvo

Foto: Reuters
07.10.2017.
u 00:15

U zadnjem kolu Srbija će u Beogradu protiv Gruzije tražiti pobjedu za plasman na SP, dok će u Cardiffu snage odmjeriti Wales i Irska.

U susretu devetog kola G skupine europskih kvalifikacija za plasman na svjetsko nogometno prvenstvo 2018. u Rusiji, reprezentacija Španjolske je u Alicanteu pobijedila Albaniju 3:0 izborivši plasman na World Cup.

Španjolcima je pomogla i Italija koja je u Torinu odigrala 1:1 protiv Makedonije, pa furija uoči zadnjeg kola ima pet bodova više.

Španjolska je pitanje pobjednika razriješila već nakon pola sata igre postigavši tri gola, a strijelci su bili Rodrigo (16), Isco (24) i Thiago Alcantara (27). Za Španjolsku je zaigrao Gerard Pique koji se našao na udaru navijača nakon što je glasovao na referendumu o nezavisnosti Katalonije.

1/12

U drugom susretu Italija i Makedonija su remizirale 1:1. Giorgio Chiellini u 40. minuti je doveo domaćine u vodstvo, a izjednačio je Aleksander Trajkovski u 77. minuti.

Izrael je na gostovanju pobijedio Lihtenštajn 1:0 golom Tibija u 21. minuti.

Španjolska vodi na ljestvici sa 25 bodova, Italija je druga sa 20 bodova, Albanija ima 13, Izrael 12, Makedonija 8, a Lihtenštajn je bez bodova.

U skupini D Srbija je izgubila od Austrije 2:3 propustivši priliku pobjedom u Beču izboriti direktan plasman u Rusiju, pa će odluka u ovoj skupini pasti u zadnjem kolu.

Gosti su poveli u 11. minuti golom Luke Milivojevića, izjednačio je Guido Burgstaller u 25. minuti, a potpuni preokret dogodio se u 75. minuti kada je Marko Arnautović doveo Austriju u vodstvo. Nemanja Matić je u 83. minuti zabio za 2:2, no Louis Schaub je golom u 89. minuti donio pobjedu domaćinu. Poraz Srbije iskoristili su Wales i Irska upisavši pobjede koje ih ostavljaju u igri.

Wales je na gostovanju u Gruziji bez najboljeg igrača Garetha Balea pobijedio 1:0, a pogodak odluke zabio je Tom Lawrence u 49. minuti.

Irska je na svom travnjaku pobijedila Moldaviju 2:0, a dvostruki strijelac je bio Daryl Murphy (2, 19).

Na ljestvici vodi Srbija sa 18 bodova, Wales ima 17, a Irska 16 bodova. Slijede Austrija (12), Gruzija (5) i Moldavija (2).

U zadnjem kolu Srbija će u Beogradu protiv Gruzije tražiti pobjedu za plasman na SP, dok će u Cardiffu snage odmjeriti Wales i Irska.

Španjolska se pridružila Njemačkoj i Engleskoj

Nakon što je to u četvrtak uspjelo Njemačkoj i Engleskoj, večeras je plasman na svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji izborila i reprezentacija Španjolske.

Furija je tako postala jedanaesta reprezentacija koja je izvadila vizu za Rusiju.

Španjolcima će to biti 15. plasman na SP-u, a najveći uspjeh ostvarili su 2010. u Južnoj Africi osvojivši prvo mjesto.

U četvrtak su vizu za Rusiju izvadili Njemačka i Engleska, a prije toga plasman na SP osigurali su i Brazil, Belgija, Meksiko, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija te naravno, domaćin Rusija.

Komentara 8

BO
bozzika
00:48 07.10.2017.

ajde ne kakite,komšije su sigurno prvi u skupini i idu izravno na svijetsko a mi smo se večeras oprostili,zato nedirajte komšije nego debljem i kamenjem na naše vodstvo cijelog saveza

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
01:42 07.10.2017.

ajde bar nesto dobro.

DE
desperadikus
07:11 07.10.2017.

Opet Srbin Srbinu presudjuje Arnautovic razbio Srbiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije