Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET ZA DOKAZIVANJE

Makedonija će vatrenima biti težak protivnik! Ademi i Trajkovski stižu na Rujevicu

Euro 2024 Qualifier - Group C - North Macedonia v England
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/7
29.12.2023.
u 14:58

Uoči početka Eura 2024. Dalićevi izabranici 3. lipnja igrat će sa Sj. Makedonijom, bit će im to deveti međusobni susret. Do sada su vatreni upisali pet pobjeda, uz dva neriješena susreta i jedan poraz

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na ljeto čeka velik posao. Nakon nekoliko medalja sa svjetskih prvenstva (srebro i dvije bronce) te drugog mjesta u Ligi nacija, europska smotra jedina nije okrunjena nekim priznanjem. Pritisak je velik, kao i želja, jer vatrene će tamo voditi kapetan Luka Modrić kojemu će to možda biti posljednje veliko natjecanje s Hrvatskom.

S obzirom na to da Europsko prvenstvo počinje u lipnju u Njemačkoj, izabranici izbornika Zlatka Dalića odradit će dobre pripreme za turnir. Podsjetimo, vatreni su u skupini B sa Španjolskom, Albanijom i Italijom, a prije ogleda na turniru odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica.

GALERIJA Vatreni na Maksimiru svladali Armeniju i izborili plasman na Euro 2024.

Euro 2024 Qualifier - Group C - North Macedonia v England
1/30

Pravi ispit pred Euro

Hrvatski nogometni savez potvrdio je prvog pripremnog protivnika, a bit će to reprezentacija Sjeverne Makedonije. Postignut je dogovor s tamošnjim savezom o odigravanju prijateljske utakmice koja je na rasporedu 3. lipnja na stadionu Rijeke, na Rujevici.

Bit će to deveti međusobni ogled Hrvatske i Sjeverne Makedonije, a do sada su vatreni upisali pet pobjeda, uz dva neriješena susreta i jedan poraz.

Hrvatska će i inače pripreme za Euro 2024. odrađivati upravo u Rijeci, a nakon susreta protiv Sjeverne Makedonije odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu neposredno prije odlaska u bazni kamp u Neuruppinu. Osim toga, momke koje predvodi Luka Modrić čekaju i dva prijateljska ogleda u ožujku, a imena protivnika bit će objavljena naknadno.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Sj. Makedonija je u kvalifikacijama za Euro pokazala da može igrati i s najjačim reprezentacijama jer upisala je remije s Italijom i Engleskom, na što se osvrnuo i izbornik Dalić.

– Sjeverna Makedonija je odličan protivnik za nas u toj prvoj fazi priprema za Euro, koji traje od 14. lipnja do 14. srpnja. Radi se o reprezentaciji koja je ove jeseni kod kuće remizirala s Italijom i Engleskom, što pokazuje da nas čeka pravi ispit kroz koji ćemo doznati gdje se u tom trenutku nalazimo i na čemu još trebamo raditi uoči odlaska u Njemačku. S obzirom na pripreme u Rijeci, željeli smo igrati na Rujevici kako bismo izbjegli dodatno putovanje pa ovaj dogovor ispunjava sve što smo željeli od te prve lipanjske utakmice – rekao je izbornik Zlatko Dalić.

VEZANI ČLANCI:

Usporedimo li Hrvatsku i Sjevernu Makedoniju, recimo da se protivnici vatrenih prema Transfermarktu procjenjuju na vrijednost od 51,55 milijuna eura, dok Hrvatska vrijedi 298,20 milijuna eura.

Poznati HNL kadar

Osim toga Makedonci u svojim redovima imaju neke igrače koji dobro poznaju hrvatski nogomet, u prvom redu tu su dinamovac Arijan Ademi, hajdukovac Aleksandar Trajkovski te igrači Varaždina Dimitar Mitrovski i Agon Elezi. Bilo kako bilo, to neće biti susret za zagrijavanje, već za dokazivanje.

VIDEO Luka Modrić uložio je novac u novi biznis u Madridu. Želi pokrenuti ekskluzivan posao za elitno društvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije