Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Stepančić otkrio čime ga suigrači oduševljavaju: Dižemo se kada svi počnu sumnjati

Luka Stepančić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/7
22.01.2018.
u 16:47

– Mislim da je ova subotnja pobjeda nad Norveškom najbolja predstava onoga što ova momčad može i u budućnosti – zaključio je Stepančić.

Reprezentativci su jučer dobili slobodan dan za malo relaksacije, druženja s obitelji, treninga nije bilo. Ma zaslužili su nakon one odlične igre protiv Norveške u utakmici uoči koje su visjele “satare” nad glavama.

– Nismo proslavili. Slobodan dan je proslava, na okupu smo od 17. prosinca. Najviše će nam psihološki značiti malo druženja s obiteljima. Uz mene su supruga, dijete, moji, sve prate...

Luka Stepančić
1/32

Bili smo brzi i učinkoviti

Izbornik Červar istaknuo je da je Hrvatska imala realizaciju 71%, promašaji su se brojili na prste. Može li uopće bolje?

– Uvijek može. U onom našem jedinom porazu Švedska je imala 75% šuta, dali su nam 35 golova. Mi smo protiv Norveške odigrali moderno i učinkovito, vrlo brzo, a obično se tada i dosta griješi. No, bili smo jako smireni i koncentrirani.

A ostavili ste i dušu na terenu, letjeli ste za svaku loptu. Što vas je toliko “nabrijalo” na utakmicu?

– Mislim da se mi od prve utakmice jako borimo, pa i u onoj protiv Švedske koju smo izgubili. Takav je to bio dan, baš sve im je išlo, nama ništa. Ali ginuli smo. A u subotu... Znate kako, što nas više njih gazi, to smo složniji, jači pa u tom smislu i zahvala našim najvećim kritičarima koji su se odmah javili – kaže Luka.

Stepančić i Mamić, Červarove topovnjače. Imali ste samo po jedan promašaj. Iako se sumnjalo jer ne igraju u klubovima u napadu.

– Puno nam se tijekom turnira diglo samopouzdanje. Velika je razlika između igranja za klub i reprezentaciju, tu se bacaš na glavu. Moram istaknuti i da imamo sreću što su uz nas Cindrić i Karačić koji jako puno rade za nas. Čak mogu reći da obojica dobiju i puno batina da bi nam pripremili akciju, šut. Kad ih pohvataš, zaista je gušt igrati s takvim majstorima – kaže Stepančić, naš jedini reprezentativac u francuskoj ligi. A slijede upravo – tricolori. S puno novih imena, ali sa starim navikama pobjeđivanja.

– Je, ima novih, ali zaista sjajnih igrača. Oduševljava Mem, dečko od 22 godine koji je već u Barceloni, zatim kružni napadač Tournat koji ima fantastične dvije sezone iza sebe. Tu je i vratar Dumoulin koji uvijek može skupiti od 15 do 20 obrana. Naravno, na prvom mjestu je Gerard koji je sjajno nadomjestio Omeyera. Uz njihove obrane uvijek je lakše pobjeđivati. Imaju recimo trojicu iz Nantesa, među njima je i odlični Claire, tako da im se i lakše posložiti. Francuska je sustav koji se i dalje vrti oko Nikole Karabatića.

Omeyerov nasljednik Gerard bio je strašan protiv Šveđana, zaista se rijetko viđa da netko obrani deset od prvih 12 udaraca. Ima li neku rupu?

– Pa dobro, mi smo se i Bergeruda pribojavali jer je s 23 godine već u rukometnom vrhu, na posljednja dva-tri turnira među najboljim igračima Norveške. Ali mi smo bili smireni, nismo se žurili sa šutovima i nakon prvih nekoliko golova bilo je jasno da on neće imati svoj dan. Treba biti smiren i ići na otvorenije šutove, to je jedini recept za Gerarda – kaže Stepančić o majstoru iz Montpelliera.

Mi smo sjajna grupa

Luka je u Francusku otišao iz PPD Zagreba. Kako je opet igrati u našoj najvećoj areni?

– Zaista odlično, predivno!

Što vas posebno oduševljava među vašim suigračima?

– Silno zajedništvo. Nisam siguran da ijedna druga reprezentacija ima tako nešto što mi imamo u našoj svlačionici, autobusu, cijeloj našoj grupi. Mislim da nas je to krasilo i na prošlim turnirima. Zbog toga se uspijevamo dići nakon lošijih igara, kad svi počnu sumnjati...

Mislite li da bi ova nova generacija koja je stupila na scenu mogla, bez obzira na to kakav će biti rasplet na ovom Euru, i na sljedećim natjecanjima igrati važnu ulogu, boriti se i dalje za rukometni vrh?

– Apsolutno. Mislim da je ova subotnja pobjeda nad Norveškom najbolja predstava onoga što ova momčad može i u budućnosti – zaključio je Stepančić.

Trebat će nam njegova smirenost i pametna igra, naravno i golovi. Dečki su kupili i zaslužili mir za taj veliki klasik. Što ako ne uspiju? A tko može zamjeriti ako ne pobijediš favorita za zlato s više od dva gola razlike?

Komentara 5

GU
General_U
18:00 22.01.2018.

luka odličan za sada smo tako nastavi jedan od boljih kod nas...

BL
bljak007
17:51 22.01.2018.

Samo se nemojte ukakati večeras protiv Francuza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije