Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVLJA REPORTER VL-A

Ludnica u Kalinjingradu! Evo što kažu hrvatski i nigerijski navijači

Navijači zastava Kalinjingrad
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/15
16.06.2018.
u 17:40

- Zovem se Jasur i navijam za Hrvatsku. Sigurno će pobijediti 2:0, no na žalost neću ići na utakmicu - kazao je 25-godišnjak iz Uzbekistana koji živi u Kalinjingradu.

Hrvatski navijači koji su pohrlili u Kalinjingrad uoči utakmice s Nigerijom ispunili su Trg pobjede u središtu tog grada na Baltiku. Poznati navijački hitovi odjekivali su iz grla tisuća ljudi odjevenih u kockaste dresove dok su ih brojni znatiželjnici, Rusi i turisti snimali mobitelima te se fotografirali s njima. Tu i tamo naletio je i poneki Nigerijac te su oni pak bili atrakcija našim navijačima koji su željeli za uspomenu imati fotografiju s drukerima Super orlova.

- Nigerija će sigurno slaviti. Moses i Iheanacho su naši najbolji igrači dok je Modrić prva zvijezda hrvatske momčadi - govorio je Willy, porijeklom Nigerijac koji je stigao iz New Yorka u društvu dvojice prijatelja, Herbom iz Dallasa te Brianom iz Washingtona.

- Da, naša pobjeda nije upitna, a strijelac će biti Obi Mikel - uvjeravao nas je Herb.

Hrvati su pak bili suprotnog mišljenja, uvjereni u trijumf Dalićevih izabranika.

Navijači zastava Kalinjingrad
1/14

- Nadamo se slavlju, neka bude 2:0. Nismo planirali ostati duže vrijeme, ali ako dođemo do finala nadamo se da ćemo moći potegnuti do Moskve. Stigle smo iz Berlina, a inače smo iz Hercegovine - pričale su sestre Kolak, 19-godišnja Ivana i 21-godišnja Tereza.

Posebno veselo bilo je jedno mješovito društvo koje redovito prati hrvatsku reprezentaciju.

- Ima nas od svuda, iz Preloga, Čakovca, Vukovara i Karlovca. Povezani smo rodbinskim, prijateljskim i poslovnim vezama. Pratimo Hrvatsku posljednjih deset godina u kvalifikacijama i svim velikim natjecanjima - kazala je Sandra Fuček (30) iz Zagreba, a rodom iz Čakovca te prisnažila:

- Sve nade polažemo u Luku Modrića. Kako će on biti raspoložen na turniru tako će nam se krojiti i sudbina.

Na trgu pobjede posebno se isticao omaleni mladić u hrvatskoj majici, a budući da je bilo jasno kako je riječ o nekome tko nije Hrvat upitali smo ga za porijeklo. 

- Zovem se Jasur i navijam za Hrvatsku. Sigurno će pobijediti 2:0, no na žalost neću ići na utakmicu - kazao je 25-godišnjak iz Uzbekistana koji živi u Kalinjingradu.

A osim njega susreli smo i 44-godišnjeg Rusa Nikolaja iz kalinjingradske oblasti koji je bio odjeven u ruska obilježja, a na ruci je imao narukvicu s natpisom 'Croatia'.

- Idem na utakmicu i očekujem slavlje Hrvatske - kazao je Nikolaj, a njegov prijatelj, Poljak Jacek je bio istog mišljenja.

- Očekujem odličnu utakmicu i pobjedu Hrvatske rezultatom 2:1 - kazao je Jacek koji je stigao u Rusiju u studentskoj razmjeni.

Komentara 29

SO
SoloHan
18:54 16.06.2018.

Zašto se kolege Srbi uznemiravaju oko utakmice koju igra Hrvatska protiv Nigerije, njima su Turci pretci nisu ovi iz Nigeriju

Avatar rubinet
rubinet
18:14 16.06.2018.

"25-godišnjak iz Uzbekistana"..reklo bi se Uzbek

Avatar Toni Broo
Toni Broo
18:34 16.06.2018.

Hrvatska pobjednik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije