Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MILANU

Ludnica kakva se ne pamti: Pogledajte što je napravio navijač Rijeke!

Foto: Goran Kovacic/pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.09.2017.
u 17:06

Ovakva ludnica na Kvarneru za neko europsko gostovanje posljednji put je bila 2013. kada je oko 2,500 navijača otputovalo u Stuttgart

Navijači hrvatskog prvaka Rijeke okupirali su središte Milana u kojem će večeras Rijeka odmjeriti snage protiv rossonera u susretu 2. kola D skupine Europske lige.

Navijači Rijeke okupirali su Piazza del Duomo i okolne ulice, a za sada sve prolazi u najboljem redu bez ikakvih incidenata.

Interes navijača za odlazak na legendarni San Siro je bio iznimno velik i očekuje se kako će hrvatskog prvaka bodriti više od 4,000 navijača. Bit će to najmasovnija podrška navijača Rijeke do sada na nekom od stadiona u sklopu europskih liga.

Navijači su na put kretali osobnim automobilima, brojnim autobusima, te kombi vozilima, a zanimljivo posljednjih dana u Rijeci je bilo nemoguće unajmiti kombi. Svi su krenuli prema Italiji. Dio navijača do Milana je krenuo vlakom iz Trsta. Jedan navijač Rijeke se zanio pa se popeo na spomenik i pokazao stražnjicu.

Ovakva ludnica na Kvarneru za neko europsko gostovanje posljednji put je bila 2013. kada je oko 2,500 navijača otputovalo u Stuttgart na uzvratni susret završne runde kvalifikacija za plasman u Europsku ligu. Rijeka je na Mercedes-Benz Areni odigrala 2:2 izjednačivši u sudačkoj nadoknadi i zahvaljujući pobjedi kod kuće od 2:1 izborila prvo natjecanje u skupini Europske lige.

Mnogi dvoboj u Milanu uspoređuju i s legendarnim utakmicama protiv Real Madrida u 16-ini finala Kupa Uefa 1984. godine. Rijeka je na Kantridi slavila 3:1, no u uzvratu na Santiago Bernabeu je bilo 3:0 za kraljevski klub uz čak tri isključena nogometaša Rijeke.

- Pokrenuli smo lavinu navijača koji će doći na utakmicu. Velika je to čast za nas, ali i obaveza - rekao je Matjaž Kek koji je, kao i igrači, vrlo uzbuđen zbog tako velike podrške.

Utakmica između Milana i Rijeke počinje u 21:05 sati uz prijenos na portalu Večernjeg lista.

Komentara 3

Avatar moxa1
moxa1
17:38 28.09.2017.

"forza Fiume" Kaj se nije tak Rijeka zvala za vrijeme fašističke okupacije? Gdje su sad antife tifusari?

HR
Hrabraja
08:51 29.09.2017.

Dzaba vam svo navijanje kada ste seljacine, potpuno isti kao i navijaci jos gorije seljacke zadruge C Zvezde. Pa kako mozete prekinuti utakmicu, a sada iduca tekma bez gledatelja. Sram vas bilo.

Avatar bujica
bujica
17:28 28.09.2017.

Vučić:"Za koga sine navijaš"?Mali Tin:"Za Rijeku"!Pametnom je dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije