Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanov vratar

Donnarumma: Isprovociran je skandal i osjećao sam se jako loše

28.09.2017.
u 16:30

Ovog je ljeta bio i zvijezda prijelaznog roka, već su ga mediji preselili na Park prinčeva, a kažu da je na kraju presudilo što mu je za prvu zamjenu doveden – rođeni brat

Osamnaestogodišnji vratar Gianluigi Donnarumma među najvećim je zvijezdama velikog Milana koji hrvatskog prvaka Rijeku dočekuje u četvrtak na San Siru. Ovog je ljeta bio i zvijezda prijelaznog roka, već su ga mediji preselili na Park prinčeva, a kažu da je na kraju presudilo što mu je za prvu zamjenu doveden – rođeni brat. U intervjuu za Corriere della Sera, koji je prenio naš sportski tjednik Max taj vratar budućnosti i zamjenik Buffona govorio je o neostvarenom transferu, bratu Antoniju, nepoloženim ispitima i obnovljenom kadru rossonera...

Corriere: Gigi, počnimo s hepiendom... Kako vam je živjeti u istoj sobi s bratom Antonijem? Jeste li možda otkrili da hrče?

Donnarumma: Hrčem ja! Kad spavam, ne možeš me ni puškom probuditi. Šalu na stranu, poslije toliko godina razdvojenosti lijepo je da smo opet zajedno, kao kad smo bili klinci. I to što smo si konkurenti na vratarskoj poziciji samo pojačava emocije.

Corriere: Ne zabrinjava li vas konkurencija u liku vlastita brata?

Donnarumma: Razgovarali smo o tome. Treniranje s bratom i meni pomaže da se dodatno razvijam. I pazite, obojica se jako trudimo. Naravno, uvijek ima i šale, ali inače jako naporno radimo.

Corriere: Ne razmišljate li više o tome da ste mogli igrati s Neymarom? PSG je htio i vas dovesti...

Donnarumma: Igram s Bonuccijem, mogu vam reći da nije ni on loš!

Corriere: Leov prelazak iz Juventusa, uz dužno poštovanje drugim igračima, bio je Milanov najveći ulov u prijelaznom roku...

Donnarumma: Priznajem da je to i na mene ostavilo snažan dojam. Iskreno, kad sam čuo da bi nam mogao doći, skamenio sam se. Naši su čelnici napravili nevjerojatan posao. Uvjeren sam da će Leov igrački i ljudski doprinos biti nemjerljiv.

Corriere: Vratimo se još malo na PSG, kad su se pojavili prvi kontakti, već vam je bilo jasno da je ondje pokrenut zaista ambiciozan projekt?

Donnarumma: Ne znam, bio sam stalno usredotočen samo na Milan. Bilo je mnogo opcija, zaista, no sve sam odbio. Htio sam ostati u klubu koji smatram svojim domom.

Corriere: Je li se uopće dogodio trenutak da je s vaše strane, od vašeg agenta, Milan dobio odgovor “ne”?

Donnarumma: Kad se to događalo, ja sam bio potpuno koncentriran na nastupe na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine koje je tada počelo. Osamnaest mi je godina i taj je turnir mogao usmjeriti cijelu moju karijeru. Nije mi bilo do donošenja bilo kakvih odluka, htio sam da se sve odgodi do kraja prvenstva. Kao što sam već govorio, u tom su mi razdoblju stizale brojne ponude koje bi mi omogućile da zarađujem puno više. No nije stvar u novcu. U vrijeme turnira isprovociran je skandal i osjećao sam se jako loše.

Corriere: Je li to utjecalo na vaše nastupe?

Donnarumma: Uvijek sam se trudio davati sve od sebe, sasvim sam se posvetio suradnji s izbornikom Di Biaggiom. Žao mi je što nismo postigli bolji rezultat, ali kao što znate, on ovisi o mnogo faktora.

Corriere: Je li vas bilo strah povratka na San Siro, da ćete biti dočekani zvižducima?

Donnarumma: Nije mi bilo svejedno. Strahovao sam od reakcije publike i bio sam, iskreno, pesimističan. Ali naši su navijači divni, pozdravili su me jednako dobro kao i prošle sezone.

Corriere: Saznalo se i da niste uspjeli položiti ispite u školi?

Donnarumma: Shvaćam svu važnost obrazovanja. Nažalost, sad nisam spreman za ispite. Mnogima se to događa. Nisam išao u školu, godina mi je nogometno bilo vrlo sadržajna, no postavio sam si izazov: sebi i obitelji obećao sam da ću završiti školu.

Corriere: Koji vam je predmet teži od ostalih?

Donnarumma: Ekonomija.

Corriere: Vratimo se na Milan. Vaša nova momčad spremna je ušla u prvenstvo. Došlo vam je više od deset igrača, navijači su oduševljeni. Kakav je cilj pred klubom?

Donnarumma: Vratiti se u Ligu prvaka. Jako smo se promijenili, to je istina. Sad se moramo svi pobrinuti da postanemo momčad, da napravimo dobro ozračje novim igračima.

Corriere: Hoće li Juventus kao i dosad biti lider ili je ova sezona ta koja će donijeti vrijeme preokreta?

Donnarumma: Juve je dovoljno moćan da zadrži tron. Nadamo se da ćemo biti ispred svih ostalih, a u utakmicama s Torincima nastojat ćemo i njih pobijediti.

Corriere: Kao pretendente na naslov prvaka?

Donnarumma: Kao konkurente.

Corriere: Može li se reći da je Milan vaš ispit?

Donnarumma: U nekom smislu. Mislim da me ovo “čudesno” ljeto mnogočemu naučilo i da sam taj ispit i položio. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije