Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENIO ODLUKU

Ludi derbi u Njemačkoj: Sudac svirao kraj poluvremena, a onda dosudio jedanaesterac

Mainz - Freiburg 2:0
Foto: Reuters
1/9
16.04.2018.
u 23:13

Winkmann je poslao momčadi na odmor, a na putu do svlačionice promijenio svoju odluku i nakon video provjere dosudio kazneni udarac za domaći sastav. Dio igrača već je bio u svlačionicama pa se čekao njihov povratak kako bi se izveo kazneni udarac.

U derbiju začelja njemačkog nogometnog prvenstva Mainz je pobijedio Freiburg 2:0, a susret je obilježio sudac Guido Winkmann koji je dosudio jedanaesterac za Mainz nakon što je odsvirao kraj prvog dijela.

Winkmann je poslao momčadi na odmor, a na putu do svlačionice promijenio svoju odluku i nakon video provjere dosudio kazneni udarac za domaći sastav. Dio igrača već je bio u svlačionicama pa se čekao njihov povratak kako bi se izveo kazneni udarac.

Jedanaesterac je skrivio Oliver Kempf koji je igrao rukom na ubačaj Danijela Brosinskog, a kazneni udarac je sigurno izveo Pablo de Blasis. Video assistant referee (VAR) se od ove sezone koristi u Bundesligi, ali ne i bez kontroverzi jer je do sada zabilježeno nekoliko spornih odluka.

Zanimljivo je bilo i na početku drugog dijela. Nastavak susreta je kasnio je su navijači Mainza prosvjedovali bacajući u dva navrata papirnate role na teren.

Pitanje pobjednika razriješio je De Blasis u 78. minuti svojim drugim golom na utakmici. Pogodak gostima poklonio je gostujući vratar Alexander Schwolow koji je dodao loptu u noge veznjaku Mainza Robinu Quaisonu, a ovaj samo proslijedio do 30-godišnjeg Argentinca koji je zabio u praznu mrežu za 2:0.

Mainz je ovom pobjedom osvojio iznimno važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Pobjedom je preskočio Freiburg i sada se nalazi na 15. mjestu sa 30 bodova, posljednjem koje osigurava ostanak u elitnom razredu njemačkog nogometa. Freiburg, koji također ima 30 bodova, je pao na 16. poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije, dok zadnja dva mjesta drže HSV sa 22 i Koln sa 21 bodom. Na vrhu je Bayern koji je osigurao naslov prvaka.

Do kraja prvenstva još su četiri kola.

West Ham - Stoke City 1:1

U susretu 34. kola engleskog nogometnog prvenstva West Ham i Stoke City su u Londonu odigrali 1:1.

Gosti su poveli golom Petera Croucha u 79. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Joea Harta. Xherdan Shaqiri je pucao, a Hart traljavo reagirao što je iskoristio Crouch i pospremi odbijanac. Bio je to njegov 44. pogodak za Stoke City u Premiershipu. U prvoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je Andy Carroll koji je ušao u igru svega tri minute ranije. 

Ovim rezultatom Stoke City je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza, ali i produžio seriju bez pobjede na 10 utakmica i sve je bliže drugoj ligi. 

Stoke City je ostao na 19. mjestu sa 28 bodova koliko ima i Sunderland na 18. poziciji, a zona spasa je udaljena pet bodova. West Ham je na 14. mjestu sa 35 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije