Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE SEZONA

Lov na dijamante i osam milijuna dolara Sandra će započeti u Dohi

'04.09.2012., Mladost, Zagreb - 62. memorijal Borisa Hanzekovica, atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2012. Bacanje diska, zene. Sandra Perkovic srusila rekord mitinga bacivsi 65,79 m. Photo:
Daniel Kasap/PIXSELL
10.05.2013.
u 10:25

Ljubitelji atletike u Kataru posebno pamte Blanku Vlašić, koja je ovdje pobjeđivala u visu tri godine zaredom

Sandra Perković danas u Dohi (17.30 sati) počinje obranu dijamanta koji je lani dobila za ukupnu pobjedu u svojoj disciplini (disk). Što se tiče novčanih nagrada, sve je ostalo isto. Pobjeda na svakom od sedam mitinga donosi 10.000 američkih dolara, drugo mjesto 6000, a treće 4000 USD. Ukupna pobjeda donosi dodatnih 40.000 dolara i maleni dijamant u trajno vlasništvo. Lani je Sandra samo od nastupa u Dijamantnoj ligi zaradila 106.000 dolara. Imala je šest pobjeda i jedno drugo mjesto (Pariz) te je bila ukupno prva u disku.

I ove godine na rasporedu je 14 mitinga na kojima ćemo gledati 32 discipline. Na svakom mitingu podijelit će se 480.000 dolara novčanih nagrada. Ukupno će atletičari ove sezone podijeliti osam milijuna dolara.

Sandra je već jednom nastupala u Dohi. Bilo je to 2010. godine kada je osvojila treće mjesto s hicem 62,33 metra. Ispred nje su tada bile Kubanka Barrois i Australka Samuels. Rekord mitinga u Dohi drži Ruskinja Sadova - 66,40 metara. Inače, rekord Dijamantne lige u bacanju diska je u vlasništvu Sandre Perković - 68,77 metara, lani iz Stockholma.

U ženskom disku u Dohi će se nadmetati tek devet atletičarki, što znači da samo jedna neće osvojiti nijedan dolar (za osmo je mjesto nagrada 1000 dolara). Sandra bi trebala bez problema osvojiti prvo mjesto jer nema nijedne diskašice iz prvih osam ove sezone, među kojima su Müller i Barrios.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije