Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SKUPA TV PRAVA?

Loš posao na novom TV programu u prvom kolu HNL-a: Gafovi, propušteni golovi...

tv, gledanje tv,televizor,daljinski
Thinkstock
17.07.2022.
u 13:03

Ako je novac od TV prava drastično veći nego prije, onda bi i kvaliteta produkcije trebala to popratiti. Uostalom, tako nam je i rečeno iz HNS-a i HT-a. Međutim, u startu Prve HNL smo jako daleko od toga

Prije početka nove sezone Prve HNL najavljeno nam je kako će popraćenost i kvaliteta televizijske produkcije našeg elitnog nogometnog ranga biti na višoj razini nego ikad, što je donekle bilo i očekivano budući da su HNS i HT potpisali najunosniji ugovor za TV prava u povijesti naše lige (44 milijuna eura).

Još je više to očekivano kad smo saznali da će postojati TV program namijenjen isključivo HNL-u, MaxSport. No, nakon prve tri utakmice prvog prvenstvenog kola se može reći da će na novoj televiziji trebati puno posla samo kako bi dosegnuli prošlosezonsku kvalitetu, a od nadmašivanja iste još su jako daleko. 

Krenimo od početka, već u prvoj emisiji se produkciji MaxSporta dogodio poprilično amaterski gaf. Naime, kada je voditeljica Valentina Miletić odjavila emisiju i najavila prijenos sa stadiona gdje se trebao uključiti kolega komentator Saša Marić u prijenosu uživo prvog kola HNL-a između Dinama i Lokomotive, počele su reklame. No, nakon reklama umjesto prijenosa sa stadiona, greškom je ponovno uključena slika iz studija i to dva puta tijekom čega su gledatelji mogli vidjeti "behind the scenes" prizore kako voditeljica skida "bubicu" odnosno mikrofon koji je nosila za vrijeme studijske emisije te sprema svoje torbice.

Nadalje, problemi su se nastavili samo nekoliko sekundi kasnije. Kad smo se već uključili u prijenos, u nekoliko navrata nismo mogli čuti komentatora Marića koji je poželio dobrodošlicu u novu sezonu HNL-a. Tu dobrodošlicu na kraju nismo dobili.

Možda i najteži gaf od svih dogodio se tijekom susreta jer nijedan gledatelj uživo nije mogao vidjeti prvi gol HNL sezone kojeg je Sandro Kulenović postignuo u 4. minuti prve utakmice prvog kola protiv Dinama. Uopće nismo vidjeli pogodak, već smo umjesto njega gledali snimku Lokomotivine poluprilike iz prethodne akcije. Kad smo se vratili u "živo vrijeme", Lokomotivini igrači već su slavili pogodak, kojeg smo mogli vidjeti samo u snimkama.

15.07.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - SuperSport HNL, 01. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Sandro Kulenovic Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Povrh svega ovoga, ljubitelji Prve HNL su razočarani i bijesni, što za razliku od prošle sezone kad je to radio HNTV, ne postoje sažeci utakmica na YouTubeu, kako je bilo obećano. Još uvijek ne postoji najavljeni službeni YouTube kanal "SuperSport HNL."

Ako je novac od TV prava drastično veći nego prije, onda bi i kvaliteta produkcije trebala to popratiti. Uostalom, tako nam je i rečeno iz HNS-a i HT-a. Međutim, u startu Prve HNL smo jako daleko od toga.

Jasno je da posao TV produkcije, pogotovo one uživo, nije nimalo jednostavan, ali moramo uzeti u obzir da su zbog financija koje su u igri i obećanja koje smo dobili, očekivanja opravdano viša no ikad.

Nadamo se da su ovo samo početne poteškoće i slučajnosti društva s MaxSporta i da se ovakve situacije više neće ponavljati.



 

Komentara 14

TA
TakacMakac
09:18 17.07.2022.

Mjesecima su najavljivali kako ce korisnici njihovih servisa moci gledati Maxsport1 u postojecim paketima. I onda jave da svi koji imaju Evotv moraju platiti sve pakete i to jos na 2 godine ako zele gledati HNL. Nema vece gamadi od Hrvatskog Telekoma.

WA
Walkow
09:56 17.07.2022.

Gafovi??? Pa ovo što je nabrojano od gafova smo već sve vidjeli na daleko uhodanijim TV kućama od ovog novog sportskog programa! Oni koji prate nogomet još se vjerojatno sjećaju Prosinečkog na HRT-u tijekom prijenosa utakmice i kako je to izgledalo ''iza kamera''. RTL i Nova TV se valjda natječu koji će komentator izvaliti više gluposti i netoćnih informacija tijekom prijenosa. Da je ovo prvo kolo HNL-a bilo savršeno - nije, ali kad se uzme u obzir da ona gamad sa arene u cijeloj sezoni omogući možda jedan derbi HNL-a koji može pogledati ''široka masa'' onda je ovaj novi sportski program remek djelo TV produkcije!!!

PB
pb1520
11:52 17.07.2022.

A Blažičko je bio predmet sprdnje...za sve njih je akademik što se organizacije tiče. U komentiranje ne ulazim....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije