Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET SLAVILI 2:0

Liverpool i Leipzig odigrali reprizu u Budimpešti: Englezi prošli u četvrtfinale

RB Leipzig - Liverpool FC
MARTON MONUS/DPA/PIXSELL
10.03.2021.
u 23:04

Sadržajno prvo poluvrijeme prošlo je bez golova, ali uz obilje prilika. Prvu je u 15. minuti promašio bivši igrač Dinama Olmo, Alisson brani njegov pokušaj iz blizine

Nogometaši Liverpooola plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratu na neutralnome terenu u Budimpešti pobijedili RB Leipzig s 2:0 (0:0) i s ukupnih 4:0 prošli dalje.  

Pogotke su za engleskog prvaka postigli Mohamed Salah (71) i Sadio Mane (74), a isti igrači su bili strijelci i u prvoj utakmici, također igranoj u Budimpešti. 

Momčad Juergena Kloppa u Ligi prvaka je zaliječila rane iz Engleske lige, u kojoj ove godine nižu poraze. Malo tko je mogao predvidjeti da će branitelj naslova prvaka Engleske, početkom ožujka u Budimpešti spašavati sezonu.

Drugoplasirana momčad njemačkog prvenstva RB Leipzig je sve šanse za nadoknađivanje poraza propustio u prvom dijelu, kada su povesti i zakomplicirati utakmicu, koju je Liverpool na kraju glatko dobio.

Sadržajno prvo poluvrijeme prošlo je bez golova, ali uz obilje prilika. Prvu je u 15. minuti promašio bivši igrač Dinama Olmo, Alisson brani njegov pokušaj iz blizine.

Vratar njemačke momčadi Gulacsi bio je junak jer je čak triput obranio pokušaje Jote, a u 25. minuti u istoj akciji udarce Salaha i Manea.  

U 65. minuti napadač Leipziga Sorloth je pogodio gredu, a šest minuta kasnije Liverpool je postigao pogodak. Egipatski napadač je majstorski s 15-ak metara konačno svladao mađarskog vratara. U 74. minuti Redsi su zapečatli pobjedu prolaz nakon što je Origi pronašao samog Manea, a Senegalac ne griješi. 

Utakmica se igrala na stadionu Puškáš Aréni, a sudio je Francuz Turpin. 

Strijelci: 1:0 Salah (71), 2:0 Mane (74) 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
05:03 11.03.2021.

Liverpool kao da je uklet. Kolko šansi i udaraca, ali bez učinka. Salah i Origi, odma raskid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije