Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fifa

Lionel Messi korak do besmrtnosti: Treći put u nizu najbolji na svijetu!

zlatna lopta (1)
Foto: Pixsell
1/12
09.01.2012.
u 20:21

Na Fifinoj svečanosti u Zürichu dodijeljena su priznanja najboljim nogometaši(ca)ma za 2011. godinu. Iznenađenja nije bilo.

Nogometaš Barcelone Lionel Messi treći je put u nizu osvojio Fifinu Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača u prošloj godini! Argentinac se na taj način izjednačio s Michelom Platinijem, jedinim uz njega koji je tu prestižnu nagradu osvajao triput u nizu.

Za trenera godine izabran je Barcelonin stručnjak Pep Guardiola. Nogometašica godine je Japanka Homare Sawa, a najljepši pogodak u 2011. djelo je Brazilca Neymara, koji je za svoj spektakularni slalom protiv Flamenga dobio najviše glasova navijača, od njih 1,3 milijuna koliko ih je glasovalo za vrijeme Fifine svečanosti.

Sir Alex Ferguson dobio je tradicionalnu nagradu predsjednika Fife, Josepha Blattera, za iznimna dostignuća u nogometu, a Fifina momčad godine izgleda ovako: Casillas - Dani Alves, Pique, Vidić, Sergio Ramos - Iniesta, Xabi Alonso, Xavi - Messi, Cristiano Ronaldo, Rooney.

Dodajmo da nitko iz madridskog Reala nije bio na svečanosti u Zürichu. Nisu stigli, pripremaju se za uzvratni kup susret s Malagom...

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:44 09.01.2012.

Hm Vidiš kako je to u svijetu jednostavno. Tko je najbolji, taj je najbolji. Da je naše iz HNS-a i Mamića, nedajbože u FIFA-u pripustiti, sigurno bi najbolji igrač na svijetu bio Visimir Međunogović iz Dervente.

AU
autoritet
11:13 10.01.2012.

Zasluženo! Čudo od igrača

ZD
Zoran-Düsseldorf
19:55 10.01.2012.

Jedini sa prostora >Balkana u timu godine je Nemanja Vidic,steta sto nije Hrvat,on ,Corluka,i Joe Simunic bi svakog napadaca stavili u mali dzep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije