Naslovnica Sport Košarka

Slavni Hrvat pobjegao iz Libije: Tamo je rat, jedva smo se izvukli

Pavličević je klupski prvak Europe bio i s Cibonom i Splitom, ali nikad nije bio hrvatski izbornik, no zato je 10 trenerskih godina proveo u Japanu u kojem i danas uživa veliki ugled
12. travnja 2019. u 12:12 8 komentara 6414 prikaza
Željko Pavličević
Foto: Vecernji.hr
Pogledajte galeriju 1/2

Gost Večernjakove televizije bio je Željko Pavličević (67), jedini hrvatski košarkaški trener koji je s dva hrvatska kluba bio klupski prvak Europe, ali nikad nije bio izbornik seniorske nam reprezentacije.

Razgovor smo započeli s detaljima Pavličevićeve životne avanture koja je nedavno sretno završila. Naime, radeći u Tripoliju, u najjačem tamošnjem klubu, hrvatski stručnjak zatekao se u vihoru libijskog građanskog rata pa je morao naglo napustiti tu zemlju. Kada su snage generala Haftara bombardirale zračnu luku u Tripoliju, našem stručnjaku i njegovu pomoćniku Luki Bujasu to je bio znak za hitni odlazak iz zemlje. 

Srbija - Hrvatska 'Balkanski klasik' Hrvatska 'otela' Orlovima bod usred Beograda, evo kako su na to reagirali srpski mediji

– Aerodrom je bio pogođen s dva projektila i odgođeni su svi letovi. Shvatio sam da više ne treba čekati u hotelu i vrlo brzo smo se organizirali. U 4.30 ukrcali smo se u kombi, bilo je to najbrže pakiranje u životu. To me podsjetilo na onaj srpski film "Tko to tamo peva".

– Između 10. i 13. ''checkpointa'' trebalo je pokazati putovnicu. Da nismo u sportu i u tom klubu, vjerujte da ne bismo izašli. Jedan čovjek nam je potpisao propusnicu, ali nam je rekao da nismo trebali dobiti dopuštenje za izlazak.

Slavko Goluža GOLUŽA O BEOGRADU Srpskim navijačima iz očiju je izbijala mržnja prema Hrvatskoj, to nikad nisam vidio

– Imali smo sreću što smo odmah reagirali. Pratim detaljno situaciju i vidim da je teška. Tu su veliki interesi jer je Libija bogata naftom.

Koliko u Libiji stoji benzin?

– Za dolar i nešto napuni se cijeli tank. Cijene su toliko niske da to ne možete vjerovati. No, ne postoji automobil koji nije malo udaren, a i pravila vožnje su neobična – rekao je Pavličević i dodao da će uspjeti naplatiti dio novca iz ugovora unatoč sukobu u Libiji.

Serder Serderov U Moskvi sve ubrzano Rus se doselio u Hrvatsku i otkrio čemu se kod nas najviše čudi

– Libija je bila krasna, bogata zemlja. Dio naroda opet želi čvrstu ruku koja će vladati. U ostatku arapskih zemalja dogodili su se procesi koje ne bih komentirao, ali su naštetili tim zemljama.

A što je Pavličević rekao o danima u Japanu, o padu hrvatske košarke i najvećim hrvatskim igračima, pogledajte u videu.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • franjo:

    Za vrijeme Gadafija je bio mir i spokoj i sigurnost svih , i domaćih i stranih. A onda donese mirotvorac , Nobelovac ,Obama ,zapadnu demokraciju.

  • ljzgbg:

    čini se nikad para dosta - po cijenu da izgubi ludaru..................

  • ruke:

    Ma da stvarno je rat??????????