Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na današnji dan

Legendarni vatreni prije 20 godina je zabijao u Drugoj ligi, a onda je sve krenulo

17.05.2023.
u 10:10

A prije dvadeset godina, na današnji dan, postigao je dva pogotka za Inker Zaprešić koji je pobjedom nad Solinom (3:1) u gostima  osigurao prvo mjesto u Drugoj ligi – jug.

Veliku i sjajnu karijeru imao je brazilski nogometaš s hrvatskom putovnicom – Eduardo.

Jedan je od najboljih strijelaca hrvatske nogometne reprezentacije. Igrao je za Dinamo, Arsenal, Šahtar, Flamengo, Atletico Paranaense, a karijeru j zaključio u poljskoj Legiji.

A prije dvadeset godina, na današnji dan, postigao je dva pogotka za Inker Zaprešić koji je pobjedom nad Solinom (3:1) u gostima  osigurao prvo mjesto u Drugoj ligi – jug.

U Zaprešić je došao kao posuđeni igrač Dinama i u 15 utakmica postigao 10 pogodaka. 

Te sezone "keramičare" je s klupe vodio Ilija Lončarević. Između ostalih, u momčadi su igrali Vidak, Brlek, Dujmović, Tomić, Ceraj...

U kvalifikacijama su "žuti" bili bolji od Marsonije, a sljedeće sezone su u Prvoj ligi nakon osnovnog dijela bili osmi u konkurenciji 12 momčadi.

U Ligi za ostanak Zaprešićani su bili drugi, iza Kamen Ingrada. Zanimljivo, danas ne postoji nijedan od ta dva kluba na nogometnoj karti Hrvatske. 

Komentara 1

PR
propalismoFranjoskroz
12:29 17.05.2023.

Nikad zaboraviti sto je Mamicev pijun Kovač učinio Eduardu u Brazilu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije