Jakov Surać (47),

Legendarni igrač HNL-a suspendiran zbog fizičkog napada i prijetnji smrću

Zadar: MAXtv, 1. HNL, 18. kolo, NK Zadar - NK Lokomotiva
Petar Glebov/PIXSELL
13.10.2022.
u 21:58

Surać, legenda NK Zadra i jedan od najstarijih nogometaša koji je igrao u HNL-u, već je ranije bio na stranicama crne kronike. Svojedobno je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog premlaćivanja novinara Hrvoja Bajla.

Jakov Surać (47), bivši nogometaš Zadra, Osijeka i Zagreba, kažnjen je s godinu dana zabrane igranja te 500 kuna. Surać, koji danas igra za veterane za NK Sabunjaru iz Privlake fizički je napao suca i pljuvao ga.

"NK Sabunjar (Privlaka) – igrač Jakov Surać, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu 500,00 kuna i zabranom igranja 12 (dvanaest) mjeseci (čl. 53. st. 1.c, čl. 58. i 59. DP-a,nesportsko ponašanje prema sucima utakmice, fizički napad na službenu osobu utakmice i prijetnja službenim osobama utakmice) radi fizičkog napada i pokušaja nanošenja tjelesnih ozljeda te pljuvanja glavnog suca utakmice nakon same utakmice na kojoj je isti isključen zbog psovanja i prijetnje glavnom sucu na utakmici 5. kola Lige veterana 22/23: NK Sabunjar (P) – NK Škabrnja ’91 (Š), odigranoj dana 19. rujna 2022. godine.

Na Odluku iz točke 1. Izreke ove Odluke kao otežavajuća okolnost utjecalo je utvrđeno činjenično stanje da se radi o ponavljanju identičnog djela, odnosno predmetni igrač je dana 29. listopada 2017. godine u 6. kolu 2. ŽNL seniora na utakmici NŠK Vrčevo (G) – NK Murvica (M), isključen radi naguravanja i vrijeđanja iste službene osobe. Kazna zabrane igranja teče od dana priopćenja odluke klubu, a novčanu kaznu je sukladno čl. 15. DP-a potrebno platiti u roku 15 dana od dana konačnosti odluke na račun Nogometnog saveza Zadarske županije", stoji u objašnjenju odluke.

Surać, legenda NK Zadra i jedan od najstarijih nogometaša koji je igrao u HNL-u, već je ranije bio na stranicama crne kronike. Svojedobno je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog premlaćivanja novinara Hrvoja Bajla.

Podsjećamo, Surać je pretukao Bajlu u lipnju 2018. godine, a u napadu je novinaru slomljena desna ruka. Općinski sud u Zadru Suraća je proglasio krivim u ožujku 2019. godine zbog premlaćivanja i izrečena mu je uvjetna kazna od 10 mjeseci zatvora, s rokom kušnje od tri godine. Suraću je bilo određeno plaćanje sudskih i troškova vještačenja te je presudom bila ukinuta zabrana približavanja Bajli koju je ranije bio odredio sudac istrage. 

>> Sin predsjednika Milanovića veliki je talent: Ima 18 godina i 104 kg, prešao je u najtežu kategoriju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije