Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽIVIMO ZA REZULTAT'

Bivši dinamovci u Šibeniku: Gušt je kad u Zagreb dođe 40 Funcuta, idemo na pobjedu

Lokomotiva i Šibenik sastali se u 12. kolu SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
13.10.2022.
u 13:02

'Vrijeme je za pobjedu kod kuće' izjavio je Duje Čop, povratnik u hrvatski nogomet i jedan od ključnih igrača šibenske momčadi.

Nogometaši Šibenika u petak od 18 sati na Šubićevcu u sklopu 13. kola dočekuju Slaven Belupo.

Biti će to prvi dvoboj novog ligaškog kola, a narančasti će na domaćem terenu tražiti važna tri boda nakon pet uzastopnih remija kako bi se približili gornjem dijelu tablice. Bez pobjede su dva i pol mjeseca, ali imperativa nema. 

Utakmicu protiv 'farmaceuta' su najavili trener Mario Cvitanović i jedan od najiskusnijih Duje Čop

- Spremamo se za utakmicu sa Belupom, čeka nas jedna utakmica koja će biti zanimljiva ozbirom na situacija na tablici te na prijašnje utakmice. Mislim da smo u jednom dobrom tonusu, pozitivnom atmosferi, igrači su radili jako dobro ovaj tjedan. Analizirali smo utakmicu protiv Lokomotive, ciljano smo popravljali neke stvari koje su bile loše. Zadovoljan sam kako proces izgleda i funkcionira, ali teren je jedino mjerilo. Za nas su jedna mala nepoznanica jer su često mijenjali sustav i igrače.

- Nećemo si stavljati imperativ pobjede i stvarati si pritisak. Rekao sam igračima da nema potrebe imati 24 igrača ako nismo svi motivirani na treningu. Imam određene dvojbe što se tiče pozicija, jer su svi na dispoziciji osim Čanadija jer je imao virozu i vratit će se idući tjedan. Ekipa će donijeti pobjede, doći će sve na svoje mjesto, moramo imati i dozu sreće. Potencirati da dva mjeseca nismo izgubili nema smisla, kada ste pod pritiskom, ne možete dati najbolje od sebe - 

Riječ je onda dobio Duje Čop, bivši reprezentativac te nekadašnji napadač Malage, Cagliarija, Standarda iz Liegea. 

- Igramo protiv ekipe koja je pokazala kako zna pobjeđivati i kada im je teško, tako da treba biti oprezan i nećemo 'ići na glavu', ali idemo po tri boda kući. Vrijeme je za pobjedu. Mi smo svaku utakmicu planirali da dođemo do tri boda, liga je izjednačena i ekipe su pokazale kvalitetu. Bitno je da damo sve od sebe, a vidjet ćemo gdje će nas to odvesti. -

12.08.2022., stadion Subicevac, Sibenik - SuperSport HNL, 05. kolo, HNK Sibenik - NK Istra. Duje Cop Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

- Zekić je po priči alfa i omega kluba i dobro to 'hendla' s direktorom Miškulinom. Nezgodni su jer nikada ne znate s kojom će formacijom igrati. Želim svoju ekipu pripremati da mi budemo dobri i konstantni, više preferiram da imamo određenu stabilnost. Radije bi da imamo tek dvije-tri šanse, ali da protivnik nema niti jednu. Ne bih se želio baviti previše analizom Belupa. - ubacio se trener Cvitanović. Očekujemo podršku naših ljudi, lijepo je kada vidite da dođe u Kranjčevićevu 30-40 Funcuta. -

- Ako ćemo o jednoj utakmici donositi zaključke, onda smo u krivu. Ja osobno ne radim tako, gledam dugoročno jer sam ovaj posao uzeo na duže razdoblje, gledam daleko i pozitivno. Ozračje je mirno i profesionalno, živimo za rezultat i čekamo ga. Blizu smo standardizacije momčadi već nakon tri kola, imamo puno opcija što se tiče profila igrača, ali ovo je najbliže što odgovara igračima, prečesto mijenjanje sustava nije dobro jer zbunjuje igrače. Velika dvojba mi je Kvesić koji je odigrao sjajnu utakmicu umjesto Mine, volim imati što više igrača da se bore za poziciju. Teren je tu, igrači treba iskoristiti priliku ili neka stanu u red i čekaju. - rekao je Cvitanović i zaključio:

- Znam da ćete promašiti moju postavu, barem pet-šest imena - rekao je u šali. 

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Izjava izbornika Hrvoja Horvata na okupljanju rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za EP 2024.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije