Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'GOLEMI GUBITAK'

Legenda komentirala Zvonu Bobana, njegove izjave odjeknut će svijetom!

15.06.2019.
u 10:11

– To je golemi gubitak za Fifu. Milan dobiva veliko pojačanje, a Fifa gubi časnog čovjeka čiji je rad počeo stvarati pozitivnu razliku u svjetskom nogometu – poručio je Gary Lineker.

Zvonimir Boban napustio je Fifu kako bi se pridružio svojem bivšem klubu Milanu u kojem će primarno biti sportski direktor.

– Jako je teško napustiti Fifu, ali pri donošenju odluke slijedio sam svoje srce. Milan je moja obitelj, a grad Milano i Italija su moja kuća. Želim pomoći klubu – rekao je Boban i dodao:

– Hvala predsjedniku Infantinu što mi je dao priliku nakon što je izabran 2016. godine. Počašćen sam što sam mogao raditi za Fifu i vratiti je na pravi put, daleko od skandala i narušenog imidža. Osjećam da sam pridonio promjenama u posljednje tri godine.

U Milanu ga jedva čekaju

Bivši hrvatski reprezentativac je u pravu, pridonio je puno u samo tridesetak mjeseci. U igračkim danima bio je cijenjeni nogometaš velike osobnosti, a sve te atribute prenio je i na rad izvan terena. U Fifi je bio drugi čovjek, odnosno desna ruka predsjedniku Gianniju Infantinu, a među najzaslužnijima je za uvođenje revolucionarne VAR tehnologije, obnavljanje klupskog SP-a te proces kandidatura za iduća svjetska prvenstva.

Izvršni direktor Milana Ivan Gazidis također je zadovoljan takvim raspletom. U klubu jedva čekaju da se u milanske prostorije vrati njihova legenda.

– Uzbuđen sam što se Zvone vraća kući, u naš klub. Siguran sam da će njegovo iskustvo, znanje i podloga iz koje dolazi značajno pridonijeti rastu i razvoju kluba. Zajedno s Maldinijem, uza sebe imam dvojicu individualaca koji mogu ostvariti sve naše vizije i stvoriti kompetitivniji i uspješniji Milan – rekao je Gazidis za klupske internetske stranice.

Golemi gubitak za Fifu

Nije hrvatska nogometna legenda dobila pohvale samo iz Fife, Milana ili pak domaćih medija. Njegov utjecaj je prepoznat svuda u svijetu, a izjava još jednog nogometnog velikana, trenutačno glavnog voditelja nogometnog programa na BBC-ju, Garyja Linekera dovoljno govori o Bobanovim uspjesima “u odijelu”. Lineker je odličan komentator i njegove se riječi diljem svijeta prate s pozornošću.

– To je golemi gubitak za Fifu. Milan dobiva veliko pojačanje, a Fifa gubi časnog čovjeka čiji je rad počeo stvarati pozitivnu razliku u svjetskom nogometu – rekao je bivši reprezentativac Albiona.

Inače, Zvonimir Boban je za Milan igrao od 1992. do 2001. godine te je u 251 utakmici zabio 30 golova. U devet godina u svojem novom-starom klubu Boban je kao igrač osvojio devet trofeja, od toga četiri naslova prvaka Italije te Ligu prvaka 1994. Sudeći po onome što je Zvone radio u Fifi, Milan bi ponovo mogao doživjeti dane velike slave, onakve kakve je doživio dok je Boban nosio njegov dres.

>> Pogledajte što je Boban nedavno rekao na humanitarnoj utakmici

Ključne riječi

Komentara 8

RO
ronyday
10:45 15.06.2019.

Zvone je dovoljno puta pokazao tko je i što je i teško je to nazvati časnim čovjekom. ne može se doživotno šlepati na zadivljujućoj akciji kako je skočio na milicajca koji je mlatio Hrvate.

ŠT
ŠtoReći
11:10 15.06.2019.

tko laže, ja mu ne vjerujem...

DE
deps
11:10 15.06.2019.

Mislio sam da je Boban i hrabar i pametan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije