Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI KAPETAN

Zvone Boban napustio Fifu i vraća se kući: Ovo je bila teška odluka

Zvonimir Boban
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
1/5
14.06.2019.
u 14:19

– Jako je teško napustiti Fifu, ali slijedio sam svoje srce kad sam donosio ovu odluku. Milan je moja obitelji, a grad Milan i Italija moja su kuća. Želim pomoći klubu – rekao je Boban

Zvonimir Boban napustio je Fifu kako bi se pridružio svojem bivšem klubu Milanu, objavila je Fifa na svojoj stranici. U svojem bivšem klubu bit će sportski direktor.

– Jako je teško napustiti Fifu, ali slijedio sam svoje srce kad sam donosio ovu odluku. Milan je moja obitelji, a grad Milan i Italija su moja kuća. Želim pomoći klubu – rekao je Boban i dodao:

– Hvala predsjedniku Infantinu što mi je dao priliku nakon što je izabran 2016. godine. Počašćen sam što sam mogao raditi za Fifu i vratiti je na pravi put, daleko od skandala i narušenog imidža. Osjećam da sam pridonio promjenama u posljednje tri godine.

Oglasio se i predsjednik Fife Gianni Infantino.

– Ne mogu dovoljno zahvaliti Zvonimiru na svemu što je učinio za Fifu i nogomet u posljednje tri godine. Mnoge pozitivne promjene koje smo napravile ne bi bile moguće bez njega. Jako će nam nedostajati, ali mu želim uspjeh u novom izazovu i voljenom klubu – rekao je Infantino.

Legendarnog kapetana vatrenih u Milan je pozvao Paolo Maldini koji je postao tehnički direktor kluba. Boban bi u klubu trebao odnašati dvije funkcije. Bio bi sportski direktor, ali i svojevrsni politički lider zadužen za održavanje dobrih odnosa s ligom, talijanskim savezom, Uefom i Fifom.

Boban je za Milan igrao od 1992. do 2001. godine te je u 251 utakmici zabio 30 golova. Osvojio je četiri talijanska prvenstva, tri superkupa, a 1994. godine i Ligu prvaka. Navijači su ga jako voljeli, pa ne čudi da su gotovo jednoglasno zazivali njegov povratak u Milan.  

S druge strane, Milan je daleko od svojih slavnih dana. Posljednji su put prvaci Italije bili 2011., a zadnji put su Ligu prvaka osvojili 2007. Klub je danas u rukama američkog fonda Elliott Managementa. 

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
15:12 14.06.2019.

Boban legenda!🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Avatar Optimyst
Optimyst
16:44 14.06.2019.

Čitam ove "inteligentne" pokušaje ismijavanja velikog igrača i čovjeka koji obnaša najviše funkcije u svjetskom nogometu,ali gospoda ga pokušavaju ismijavati u komentarima ispod članka...sjetite se svog tekućeg računa i zamislite njegov pa se zapitajte ima li vaše pljuvanje i ismijavanje ikakvog smisla,osim što dokazuje komunikacijski primitivizam...

CO
coska
15:45 14.06.2019.

Nemogu vjerovat kakvih komentara ima... luzeri!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije