Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN MONAKA

Leclerc pred domaćom publikom izborio pole position, podbačaj Red Bulla u kvalifikacijama

Monaco Grand Prix
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/3
25.05.2024.
u 18:08

Verstappen je tražio rekordni deveti uzastopni "pole-position", ali je u samoj završnici zakačio zid i završio tek kao šesti

Monežanin Charles Leclerc (Ferrari) osvojio je "pole position" u subotu kod kuće u Monaku, te će u nedjelju startati na čelu Velike nagrade Monaka, osme utrke sezone Formule 1. Monežanin je osvojio kvalifikacije Monte Carla i 2021. i 2022. godine. Za Scuderiju je to bio 250. pole position, a za Leclerca 24. u karijeri.

Leclerc će startati ispred Australca Oscara Piastrija (McLaren). Španjolca Carlosa Sainza (Ferrari) i Britanca Landa Norrisa (McLaren), dok će vodeći u svjetskom prvenstvu Max Verstappen (Red Bull) bio tek šesti u kvalifikacijama.

Verstappen je tražio rekordni deveti uzastopni "pole-position", ali je u samoj završnici zakačio zid i završio tek kao šesti.

U poretku Svjetskog kupa uvjerljivo vodi Verstappen, pobjednik Monaca 2021. i 2023., sa 161 bodom, ispred Leclerca (113) i Pereza (107), koji je u Kneževini trijumfirao 2022. godine.

Utrka ulicama Monte Carla je u nedjelju od 15 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije