Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽKK Vindi započele sezonu

Kvalifikacije su san, sredina tablice realnost

Košarka
03.11.2009.
u 14:07

Iza članica Ženskoga košarkaškog kluba Vindi dva su odigrana kola u prvenstvu A-2 lige. Pobjeda Jabuke na domaćem parketu (76:63) i poraz u Virju od Podravca (65:79) najbolje oslikavaju ovosezonske ambicije mlade varaždinske ekipe.

Povratak J. Karabegović

- Može se očekivati plasman u sredinu tablice, što znači da kod kuće treba uvijek pobijediti protivnice koje su nam ravnopravne i, naravno, nadati se pokojem iznenađenju u gostima - rekao je mladi košarkaški stručnjak Marko Škerbić.

U ekipi nema od prošle sezone velikih promjena. - Nakon godine dana izbivanja vratila nam se tek Jasmina Karabegović, čime smo dobili na visini. Na ostalim pozicijama nema promjena. Filozofija kluba se ne mijenja. Orijentirani smo isključivo na igračice iz naše škole. Nismo u poziciji dovoditi pojačanja iz drugih sredina - kaže Škerbić.

I dok je prošle sezone Varaždinkama nedostajala tek jedna pobjeda za plasman u željene kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu, ove sezone ambicije su nešto skromnije.

- Nama su kvalifikacije zanimljive prvenstveno stoga što se tako sezona produljuje za mjesec dana. Osim toga imamo priliku odigrati još nekoliko jakih utakmica. Ove sezone bit će jako teško ugurati se na jedno od prva dva mjesta - napominje trener varaždinskih košarkašica.

U nedjelju s Dubravom

Razlog tomu je jačina lige.

- Vjerojatno je riječ o najjačem prvenstvu u posljednjih pet sezona. Apsolutni favorit je ekipa Novog Zagreba, koja je okupila sjajne igračice. Tu je i osječka Mursa, koja je odustala od Prve lige, a i uvijek neugodne ekipe Podravca i Dubrave.

Upravo je Dubrava sljedeći protivnik Ženskoga košarkaškog kluba Vindi.

- Oni su nam stari dužnici. Upravo nas je domaći poraz od Dubrave prošle sezone stajao ulaska u kvalifikacije. Ovo nam je lijepa prilika da poravnamo račune - optimistično je završio košarkaški trener Marko Škerbić.

Utakmica se igra u nedjelju u dvorani Graberje u 17.30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije