Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO NIJE SVE!

Kustić govorio o novom stadionu: Već smo razgovarali s Tomaševićem...

Zagreb: Zgrada podno sjeverne tribine stadiona Maksimir u koji  bi se trebalo useliti 3000 studenata
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
17.03.2022.
u 22:53

Predsjednik HNS-a Kustić: Zagreb treba novi stadion, želimo da bude u Maksimiru. Predstavljen je dogovor o prodaji TV prava na Prvu HNL na četiri godine vrijedan ukupno 44 milijuna eura

Prošla godina, još uvijek poprilično pandemijska, za Hrvatski nogometni savez nije bila nimalo loša. Ni što se rezultata tiče, a ni kad je o novcu riječ. Na jučerašnjoj redovitoj sjednici Skupštine HNS-a prikazan je film o rezultatima ostvarenim u prošloj godini, a oni nisu bili nimalo loši. Pogotovu kad je riječ o A-reprezentaciji, koja je našoj nogometnoj kući donijela i pozamašnu zaradu. Uz to je ostvaren i cilj, Hrvatska je na Europskom prvenstvu prošla skupinu, no zapela je u osmini finala u srazu sa Španjolskom. Naša najbolja reprezentacija i inače hrani Savez, a s obzirom na to da je prošle godine igrala na Europskom prvenstvu, prihodi su još bolji.

>> Unutrašnjost Maksimira:

Zainteresirani za Zagrebello

- Drago mi je što je video pokazo da radimo važne iskorake u svim strateškim segmentima - kazao je nakon prikazivanja filma o uspjesima naših reprezentacija te o uspjesima u ostalim djelatnostima Saveza predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Na sjednici je skupštinarima predstavljen dogovor o prodaji TV prava na našu Prvu ligu te je podnesen financijski izvještaj za 2021. godinu.

- Vjerujem da se svi slažemo da je dogovor o prodaji TV prava povijesno važan iskorak za hrvatski nogomet i naše klubove. Zahvaljujem Hrvatskom telekomu i Supersportu na povjerenju te sam uvjeren u vrlo uspješnu suradnju. Dogovorena 44 milijuna eura u četiri godine bit će izuzetno važan doprinos proračunima naših klubova, raspodjelu još nismo dogovorili, a profitirat će i drugoligaši koji imaju proračun od dva ili dva i pol milijuna kuna, a ovim će ugovorom u sljedeće četiri godine dobivati 500 ili 600 tisuća kuna godišnje - rekao je Kustić.

Istina, nakon što je propao dogovor i raskinut ugovor s tvrtkom Endorphin Magine, bio je uspjeh pronaći nove partnere u dosta kratkom roku. Stoga je HNS održao sastanke sa zainteresiranima za kupnju TV i medijskih prava. Stigle su tri ponude, a Izvršni odbor HNS-a ih je razmotrio i odlučio se za ponudu Hrvatskog telekoma, koja je s iznosom od devet milijuna eura po godini bila najizdašnija, a ponudi se pridružio i Supersport pa se došlo do 44 milijuna eura u četiri godine.

Pohvalio se Kustić i s ulaganjima u nove travnjake, a na apel bivšeg predsjednika HNS-a Branka Mikše, aktualni predsjednik govorio je i o stadionu.

- Slažem se s gospodinom Mikšom da uz ulaganja u travnjake trebamo misliti i na gradnju stadiona. Imali smo sastanak i s gradonačelnikom Tomaševićem, Zagreb treba novi stadion, zalagat ćemo se da to bude na mjestu sadašnjeg stadiona. Kad sam spominjao sastanak s gradonačelnikom, glavna tema bio je Zagrebello. U razgovorima smo istaknuli da smo zainteresirani, tamo bismo potencijalno napravili Kuću hrvatskog nogometa - rekao je o tome Kustić.

U HNS-u se nadaju da će i ova godina donijeti puno dobrih stvari. Mlada reprezentacija je s Igorom Bišćanom postigla sjajne rezultate u kvalifikacijama za Euro igrača do 21 godine i sljedeći tjedan nastavlja igrati kvalifikacijske utakmice. I A-reprezentacija bit će u fokusu kao i prošle godine. Manje zbog teambuildinga u Dohi na turniru sljedeći tjedan, a više zbog te iste Dohe jer će se potkraj godine u Kataru održati Svjetsko prvenstvo na kojem će Hrvatska pod vodstvom izbornika Dalića braniti srebro iz Rusije.

To opet jamči dobre prihode HNS-u, možda kao i one 2012. godine o kojima je izvijestila voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić. Tako su bili planirani prihodi od 286.510.776 kuna te rashodi od 260.107.490 kuna, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 26.403.286 kuna. Dakle, HNS je u plusu od oko 3,5 milijuna eura.

Najviše novca od Eura

Najveći prihodi ostvareni su od sudjelovanja reprezentacije na Europskom prvenstvu, prihodi od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme. Najveći rashodi odnose se na aktivnosti Saveza, odnosno na organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje nogometa, troškove za plaće i ostale troškove zaposlenika, amortizaciju, razne donacije...

- Nastavljamo u istom stilu i vjerujem da će ova godina biti još uspješnija, još bolja i još bogatija vrhunskim sportskim i poslovnim rezultatima - poželio je predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Marijan Kustić u govoru na sjednici Skupštine HNS-a.

 

>> Duvnjak opet u reprezentaciji:

 

Komentara 7

KA
kažemja
23:57 17.03.2022.

Već su razgovarali??Ma nemoguće,pa to je veliki napredak.Za jedno 35 godina možda dobijemo novi stadion.

KA
kajinx
09:54 18.03.2022.

Da je Bandić živ, imali bi tri.

SP
spremni0
08:01 18.03.2022.

hadezeov hoštapler

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije