Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA LEGENDA

Kukoča pitali kako bi prošla reprezentacija Jugoslavije da je 1992. igrala protiv Dream Teama

Split:  Bivši hrvatski košarkaš i legenda Chicago Bullsa Toni Kukoč
Foto: Milan Sabic/POSEBNA PONUDA
1/5
09.04.2024.
u 09:49

Hrvatska je tada od Dream Teama izgubila 117:85, no mnogi se pitaju kako bi tada prošla reprezentacija Jugoslavije koja se prije toga raspala, a imala je strašnu momčad. To je pitanje dobio Toni Kukoč u emisiji Veče s Ivanom Ivanovićem.

Hrvatska košarkaša reprezentacija je 1992. u finalu Olimpijskih igara u Barceloni igrala sa SAD-om koji je tada imao možda i najjaču momčad ikada (Jordan, Bird, Johnson...).

Hrvatska je tada od Dream Teama izgubila 117:85, no mnogi se pitaju kako bi tada prošla reprezentacija Jugoslavije koja se prije toga raspala, a imala je strašnu momčad. To je pitanje dobio Toni Kukoč u emisiji Veče s Ivanom Ivanovićem.

- To su sve strašni igrači u tom Dream Teamu, svi igrači koji su u Kući slavnih. Ali ima i nas, nije da nas nema. Da imamo iskustvo od tri ili četiri godine igranja u NBA ligi, da vidimo da su to igrači od krvi i mesa koji imaju svoje dobre i loše dane, mislim da bi to bila jedna od najboljih košarkaških utakmica ikad odigranih - rekao je Kukoč i dodao:

- Znali smo da su oni fizički i atletski možda bolji od nas, ali što se same košarke tiče, njenih temelja, mislim da smo bili bolji. Dokaz tome su godine u kojima europski igrači koji dolaze u NBA, oni pomažu tim ekipama, stavljaju ih u red. Prošli smo toliko vremena radeći na temeljima, stekne se znanje čitanja igre. To se vidi kod Nikole Jokića, Luke Dončića i svih koji su prije igrali.

Komentara 1

Avatar pendreck
pendreck
10:17 09.04.2024.

Mi Hrvati nismo tada za doba bivse drzrave nikad bili mi Jugosi... bila je uvjek vasa... To je bitna razlika. Dakle..forget it

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije