Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zadatak

Kruno Jurčić vodit će Saudijsku Arabiju na Zaljevskom kupu

Krunoslav Jurčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
20.12.2017.
u 10:36

U petak će predvoditi Saudijce na otvaranju 23. izdanja Zaljevskog kupa protiv domaćina Kuvajta.

Hrvatski trener Kruno Jurčić prije mjesec dana odletio je u Saudijsku Arabiju te potpisao ugovor s tamošnjim nogometnim savezom i ministarstvom sporta. Kazao je tada kako će raditi s nadarenim igračima od 18 do 23 godine.

- No, riječ je o igračima koji su rođeni u Saudijskoj Arabiji, ali nemaju njihovu putovnicu. I od njih više od 8000 odabrali su 31 s kojim ću raditi da bi onda njih 18 ili 20 najboljih dobilo putovnice i moglo igrati za reprezentaciju, tako da će biti jako motivirani – kazao je Jurčić kojem su potom novi poslodavci dodijelili još jedan zadatak.

Stručnjak koji je trenirao i Dinamo, Maribor te Adanaspor već u petak će predvoditi selekciju Saudijske Arabije na otvaranju 23. izdanja Zaljevskog kupa protiv domaćina Kuvajta. Tu momčad činit će igrači koji su dobivali manje prilika u reprezentaciji, zatim oni koji nastupaju u saudijskoj ligi te neki mladi nadareni nogometaši.

Krunoslav Jurčić
1/6

Osim Kuvajta suparnici će im biti i UAE te Oman. U drugoj skupini sučelit će se Irak, Katar, Bahrein i Jemen.

Njegov stožer čine još tri Hrvata - pomoćni trener Josip Omrčen-Čeko, kondicijski trener Zvonko Komes i trener vratara Željko Sokač, a na njegovu predstavljanju bio je pravi spektakl.

– Ugovor smo potpisivali u poluvremenu finala azijske Lige prvaka, pred TV kamerama. Na utakmici je bilo 65.000 ljudi, euforija je jer su se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo, a sad žele i na Olimpijske igre i zato su krenuli u ovaj “moj” projekt.

Inače, Saudijce je na Svjetsko prvenstvo u Rusiji odveo izbornik Juan Antonio Pizzi slavni bivši napadač Barcelone, Valencije i španjolske reprezentacije. U kvalifikacijskoj skupini bili su drugi s bodom zaostatka iza Japana dočim su iza njih ostali Australci koji su morali u playoff (gdje su nadjačali Siriju). 

A Kruni Jurčiću pri dolasku u Rijad pomogao je stari znanac.

Zoran Mamić mi je jako puno pomogao, spojio me s tamošnjim menadžerima i utjecajnim ljudima, a onda je za mene dao sjajne preporuke - kazao je Kruno.

Krunoslav Jurčić
1/40

Komentara 4

ČI
čikaga
16:26 20.12.2017.

Bit će sigurno prvi s ovim STRUČNJAKOM. To će vidjeti onaj s drvenim okom.

MA
..Marsijanac
05:24 21.12.2017.

Jurcic je vrlo dobar strcnjak samo previse trckara uz aut-liniju i previse galami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije