Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA KRIŽANAC Hrvat još ne ide iz Zenita

Križanac: Iz Hajduka me još nitko nije zvao

Foto: Goran Stanzl
import
28.10.2008.
u 21:40

Hrvatski reprezentativac Ivica Križanac (29) nema saznanja da ga Zenit želi prodati, što je ruskim novinarima povjerio jedan visoki klupski dužnosnik.

- S ruskim novinarima ne razgovaram otkad su plasirali neprovjerenu informaciju da me trener Advokaat suspendirao - kazao je Križanac. - A uvijek sam im bio na raspolaganju, mogli su me pitati što god su htjeli. Kada je Advokaat kazao da suspenzije nije bilo i da nisam igrao zbog ozljede, onda to nisu pisali.

Ima li istine u priči o zimskom transferu?

- O tome ne znam ništa, iako ima logike da me klub proda. Ulazim u posljednju godinu ugovora, a već sam prije kazao kako ga ne želim produžiti. Ne zato što mi u Zenitu nije dobro, nego zato što želim bliže kući, negdje gdje mi dijete može ići u međunarodnu školu.

Može ići i u hrvatsku školu dođete li u Hajduk. O tome se već dulje vrijeme priča...

- Da bi se to dogodilo, mora postojati obostrana želja. A mene iz Hajduka nitko još nije zvao. Ja sam za sada samo veliki Hajdukov navijač.

Tko je vaš favorit za novoga trenera bijelih?

- Žao mi je što je Vučević prerano otišao, imao je dobru perspektivu. A od novih kandidata, idealan izbor bio bi Zlatko Kranjčar. Ima brojne trofeje, a uspješno je vodio reprezentaciju.

Križanac kaže kako mu ponuda ne nedostaje, ali sve je u rukama Zenitovih čelnika. Ne bi želio doći u situaciju da u zadnjoj godini ugovora ispašta jer ga ne želi produžiti.

- U takvoj se situaciji na toga igrača obično ne računa, a ja sam na vrhuncu karijere i želim igrati na najvišoj razini. A za to bih imao mogućnost jer sam već razgovarao s jednim klubom iz Lige prvaka. Ima zainteresiranih klubova i iz takozvanih liga petice - zaključio je Ivica Križanac.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije