Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak uspjeha Gorice

Kristijan Lovrić: Hrvatska ili BiH, koja god me želi, ja sam spreman zaigrati

18.03.2021.
u 13:34

- Ponuda je bilo i na ljeto i na zimu, ali u dogovoru s klubom odlučio sam ostati. Gorica je meni pomogla, tako i ja sada njoj da dođemo do europskog iskoraka i pokažemo koliko vrijedimo - rekao je Lovrić

Malo je reći da je Kristijan Lovrić (25) bio heroj četvrtfinalne utakmice kupa između Gorice i Hajduka (3:0). Zabio je dva pogotka Splićanima i odveo turopoljsku momčad u povijesno polufinale kupa. 

Iako već izmoren davanjem izjava, i on i klub izašli su u susret pa nam se javio da ga pitamo malo o svemu.

Nije tajna da Gorica igra sezonu iz snova, a godinu iz snova imat će zasigurno i Kristijan.

– Nisu se slegli dojmovi jer ovo je povijesni plasman Gorice. Nismo svjesni što smo napravili, kakav podvig, i to protiv jedne od najboljih momčadi. Utakmica je bila teška, a rezultat visok. Ponosni smo, ali sjest će nam to sve tek nakon nekoliko dana – rekao je Lovrić pa dodao:

Treba smiriti euforiju

– Euforija je i u klubu i oko kluba. No kako je trener rekao: “Treba se to stišati.” Već nam slijedi nova utakmica. Dinamo u prvenstvu, a pobijedimo li, praktički smo na pragu Europe. Nema se vremena za nekakve ludosti.

Trener Hajduka Tramezzani imao je zahtjev da se uklone narančaste trake sa stativa i greda na golovima. Navodno bi one pomogle Lovriću da bolje cilja. Ima li tu istine?

– Te su trake ostale od Slaven Belupa kada smo igrali po snijegu pa se po pravilu moraju staviti. Treniramo na pomoćnom terenu gdje nema traka pa mi to niti pomaže niti odmaže.

Lovrić je drugi strijelac Prve HNL s 15 pogodaka, prvi je Mierez sa 17. Neki ga zovu “Kristijano” aludirajući na Ronalda.

– Lijepo je to čuti, ali nerealna je usporedba s tim čovjekom. On je već 20 godina na viskom nivou, a ja sam tek na početku neke ozbiljne karijere, pokušavam se dokazati.

A dokazao se i izborniku Zlatku Daliću, koji mu je uručio pretpoziv za reprezentativne susrete protiv Slovenije, Cipra i Malte. Nada li se i pozivu i konačno igri?

– Ne opterećujem se time. Drago mi je što je izbornik izjavio da me respektira, da prati što radim. Trenutačno razmišljam samo o Gorici. Radim najbolje što mogu, a ostalo će doći, igra za reprezentaciju ili novi klub.

S obzirom na to da za vatrene nije zaigrao, potaklo je to priče da bi mogao zaigrati za BiH?

– Ne bih to komentirao. Rekao sam da imam dvije domovine, Hrvatsku i BiH. Za državu koja bude htjela moje nogometno znanje i vještine ja ću sa srcem zaigrati i dati sve od sebe.

Svaki transferni rok govori se i o njegovu odlasku u inozemstvo, kako tu stoje stvari?

Ponuda je bilo i na ljeto i na zimu, ali u dogovoru s klubom odlučio sam ostati. Gorica je meni pomogla, tako i ja sada njoj da dođemo do europskog iskoraka i pokažemo koliko vrijedimo. Da vidim gdje smo, gdje sam ja. To su utakmice koje donose draž, koje igračima dižu cijenu.

Kolala je glasina da Lovrić nije otišao van jer ima strah od letenja pa mu liga u kojoj se na prvenstvenu utakmicu leti na drugi kraj države ne bi bila idealna. Ima li tu istine?

– Mogu se samo nasmijati na to. Putovao sam avionom puno puta, ne vidim tu problem. Kako svi, tako i ja. To su besmislice.

Za koji bi klub jednom volio zaigrati?

Liverpool mi je najdraži klub, ali za to treba puno rada i odricanja. Treba se raditi korak po korak. Moram se nametnuti u bilo kojem klubu prije toga.

Osim slatkih briga oko golova, nastupa i klubova, Kristijan ih ima još. Sa zaručnicom Monikom Conjar, također nogometašicom, čeka prvo dijete.

– Ona mi je podrška u svemu. Zna kako je to biti profesionalni sportaš i sretan sam što mi daje bezuvjetnu potporu. Oko dolaska bebe treme ima, ali samo pozitivne. Spremni smo i jedva čekamo.

Dinamo je mašinerija

A dok čekaju bebu, čekaju i prvenstveni susret s Dinamom u nedjelju. Modri su ostali bez trenera, a igra osminu finala Europske lige protiv Tottenhama. Hoće li to ostavili traga na njima?

– Dinamo je mašinerija koja ima 40 igrača od kojih svaki može igrati. To ih neće poljuljati, to je naš najkvalitetniji klub. Naravno da tražimo šansu da ih prvi put pobijedimo. Nema formule, znamo sve o njima, oni o nama. Moramo biti na 120 posto i, budemo li takvi, sve je moguće.

Koji su planovi i mogućnosti Gorice do kraja sezone?

– Želi ići do kraja i u kupu i u prvenstvu. Neće biti lako, to su vrhunske momčadi. Finale kupa igra se na našem stadionu, to bi bila nagrada za trud. Igramo sezonu iz snova i, da nam je netko prije početka sezone ponudio da igramo polufinale kupa i da budemo treći, ispred Rijeke i Hajduka, rekli bismo da je lud. No sanjali smo i ostvarili ono za što su mnogi mislili da je nemoguće.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
17:27 18.03.2021.

Inter nece pustit Perisica , za utakmicu s Maltom , Dalic treba pozvati Lovrica , steta bi bila izgubit takvog igraca , mozda u inozemstvu zablista i napravi bolju karijeru i od Pjace Brekala Orsica i Petkovica , a mozda nam ozlijede ili losa forma dovedu svu cetvoricu van stroja , plus Rebic koji je cesto ozlijeden ili pocrveni

SS
sokac sa drave
15:36 18.03.2021.

Ako su igraci nista koristi dobili priliku Brekalo ,Vlasic i jos di koji onda je vrijeme da i Lovric kao rasni strijelac dobije priliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije