Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKE IGRE MLADIH

Kreće velika kampanja: Zajedno više možemo – u akciji s policijom

Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih
1/5
06.04.2018.
u 20:56

Plazma Sportske igre mladih će 10. travnja u Osnovnoj školi Slano u Slanom održati prezentaciju nove sezone u sklopu koje će kampanja biti predstavljena

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih u 2018., Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i  u suradnji s partnerima pripremilo je veliku nacionalnu kampanju 'Zajedno više možemo – u akciji s policijom''.

Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma,nasilja,  diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje. 

Plazma Sportske igre mladih će 10. travnja u Osnovnoj školi Slano u Slanom održati prezentaciju nove sezone u sklopu koje će kampanja biti predstavljena. Kampanju će predstaviti g. Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i g. Zdravko Marić,
predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

U sportskom dijelu programa  sudjelovat će učenici OŠ Slano, Ston i Primorje i okušati se u pokaznim trunirima u graničaru i malom nogometu Plazma Sportskih igara mladih i velikom pokaznom poligonu MUP-a.

Nakon paljenja plamena Plazma Sportskih igara mladih u Stonu, kampanja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj. Na svim događanjima biti će informativno – edukativni kutak za djecu i mlade,  pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ a u kojem će se   organizirano provoditi  pripremljeni Paket preventivnih aktivnosti policije i partnera.

Primarnom prevencijom  želi se u konačnici  postići promocija razvoja i  sustavnog njegovanja zdravih stilova života kod djece i mladih,  posebice u njihovim formativnim godinama, a u kojima je sport  primjeren i pravilan životni odabir  za ispunjavanje slobodnog vremena.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim
natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije