Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDAN KOŽULJ UOČI EP-A

Kožulj: Bez posebnih kostima bit ćemo sporiji tek 3%

Gordan Kožulj
Davor Višnjić
09.08.2010.
u 12:03

U Budimpešti danas počinju plivačka natjecanja na 30. Europskom prvenstvu u vodenim sportovima.

Na dosadašnjih 29 hrvatski su plivači osvojili 21 medalju. Sedam pod zastavom SFRJ i čak 14 pod barjakom neovisne Hrvatske.

M. Stipetić započeo žetvu

Žetvu je 1947. na EP-u u Monte Carlu započeo Zagrepčanin Marijan Stipetić osvojivši broncu na 1500 metara slobodno. Potom je, 1950. u Beču, mladostaška štafeta u sastavu Marijan i Mislav Stipetić, Andrej Quinz i Branko Vidović, osvojila broncu na 4x200 metara slobodno a Splićanin Boris Škanata bio je brončani na 100 leđno. Dubrovčanka Eša Ligorio okitila se 1954. u Torinu broncom na 400 slobodno a njezina sugrađanka, legendarna Mirjana Šegrt, u Barceloni 1970. osvojila je čak tri srebrne medalje: na 100 i 200 slobodno te na 200 dupin.

Kožulj donio prvo zlato

Na prvo zlato čekali smo do 2000. godine kada se na najviše postolje popeo Gordan Kožulj (na 200 m leđno). On je vlasnik još triju europskih odličja (još jedno zlato i dva srebra), četiri medalje osvojio je i Duje Draganja (dva srebra i dvije bronce), po dvije imaju Sanja Jovanović (bronce) i Miloš Milošević (srebro i bronca), a po jednu Marko Strahija (bronca) i štafeta 4x100 mješovito u sastavu Draganja, Todorović, Kožulj, Rogulj (srebro).

Može li se u Budimpešti, gdje će nas predstavljati deseteročlana vrsta, naša berba nastaviti ili će biti prekinut uspješni niz koji traje od 1999. i koji nam je donio čak 13 medalja? Jer Sanje Jovanović nema, a Duje Draganja je zbog zdravstvenih problema u Mađarsku otputovao bez ijedne kvalitetne provjere. Zna to i izbornik Gordan Kožulj, pa kaže:

– Odradili smo sve pripreme, pa i one visinske u Arizoni, na najbolji način. Vidjet ćemo koliko može Duje, a ja puno očekujem i od Puninskoga i Todorovića. Ovo bi moglo biti njihovo prvenstvo. Nadam se najboljim rezultatima, možda tri posto slabijim jer nema plivačkih kostima.

Komentara 1

RE
reason
14:55 09.08.2010.

Kakvi su to kostimi i koliko jedan košta?? Svi uvijek nešto plaču, vidim i u Arizoni su se spremali, e pa jebi ga, da ja oću brže plivat pa sam bi si kupio taj kostim, vjerujem da toliko imaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije