Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVE REAKCIJE IGRAČA

Kovačić: Wales nas je kaznio na najgori mogući način, bit će teško protiv Turaka

Split:  Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/43
Autori: Dario Topić, Hina
25.03.2023.
u 23:20

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je prvom susretu u skupini D kvalifikacija za EURO 2024. na Poljudu odigrala 1-1 (1-0) protiv Walesa .Nakon utakmice svoje su prve dojmove odmah podijelili igrači. Prvi je pred kamere stao debitant Petar Musa, a nakon njega i Mateo Kovačić te Borna Sosa.

Hrvatska i Wales odigrali su na prepunom splitskom Poljudu prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2024. godine. Pred više od 30 tisuća navijača vatreni su odigrali prvu utakmicu nakon Svjetskog prvenstva u Kataru i osvojene brončane medalje.

Hrvatsku je u vodstvo doveo Andrej Kramarić u 28. minuti, dok je poravnao Nathan Broadhead u trećoj minuti sudačke nadoknade. 

Odlično je reagirao Kramarić koji je s vrha šesnaesterca, okružen suparničkim igračima, pucao vrhom kopačke i doveo Hrvatsku u vodstvo. Bio je to Kramarićev 23. pogodak u karijeri, u dresu hrvatske reprezentacije.

Split:  Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales
1/25

I kada se činilo kako brojne neiskorištene prilike za povećanje prednosti neće biti kažnjene, Wales je poravnao. Mepham je u trećoj minuti nadoknade uspio glavom prebaciti jedno ubacivanje iz auta na drugu vratnicu gdje je najbrže reagirao Broadhead i pored Livakovića provukao loptu u mrežu.

Nakon utakmice svoje su prve dojmove odmah podijelili igrači. Prvi je pred kamere stao debitant Petar Musa.

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Chris Mepham, Petar Musa. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

- Razočarani smo rezultatom, mislim da smo imali svoje prilike koje nismo iskoristili. Taj glupi gol na kraju smo primili, pala nam je koncentracija, ali u utorak je nova utakmica. Lijepo je bilo istrčati pred punim Poljudom. Sretan sam, ali i tužan jer nismo mogli usrećiti navijače. Spreman sam, a na izborniku je da odluči tko će igrati. Čeka nas teška utakmica u Turskoj - rekao je nakon utakmice.

Nakon njega stigao je Mateo Kovačić.

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Dobro smo krenuli u utakmicu, imali smo šanse i za drugi pogodak, ali kada ne iskoristiš svoje prilike tako to biva pa dobiješ gol. Nismo ovako htjeli otvoriti kvalifikacije, ali dobro. Imali smo šanse i bili smo dobri iako smo pali u drugom poluvrmenu, Wales nas je kaznio na najgluplji mogući način. Treći put ponavljam, to je nogomet i dogodi se ako ne iskoristiš šanse da ćeš primiti pogodak i mogli smo biti koncentriraniji. Bit će teško protiv Turaka kući, oni su opasna momčad. Ovo nas  je malo poljuljalo, ali mi smo momčad koja se uvijek dizala iz ovakvih situacija pa idemo po ta tri boda - kazao je Kovačić.

Borna Sosa također žali za izgubljenom pobjedom, odnosno remijem.

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Zaslužili smo puno više od ovoga, ali bitno da je pristup bio tu, da je bio pravim. Pokazali smo da smo ozbiljni, da želimo ove kvalifikacije što bolje odraditi. Imao sam osjećaj da nam ne mogu velšani zabiti da igraju do sutra, ali onda primimo taj gol iz outa. Radije bih da smo primili gol negdje gdje su nas proigrali nego ovako, ali to mogu jedini otočke momčadi. Nije nikakva tragedija prevelika, nismo izgubili, uzeli smo bod. Mislim da je Hrvatska danas izgledala odlično i mislim da je bitno zabiti u utakmici drugi pogodak i na tome ćemo poraditi da imamo bolje završnice - rekao je Sosa.

Posebno je pohvalio poljudsku atmosferu za koju je kazao kako je najbolja.

>> VIDEO: Dječak Ivan na Poljudu napadaču vatrenih uputio posebnu poruku

Komentara 3

IV
IvanHB1
13:35 26.03.2023.

Kovačić je promašio ono što bi moja baba Perka zabila.Sa tri metra prebacio cijeli gol.Drugi gol se je morao dati jer je ovo bila čista kocka koja je na kraju iz ničega Hrvatskoj otela dva boda.

Avatar white socks
white socks
00:32 26.03.2023.

Kad je gogeter Musa zadnji put dao gol? Koliko je golova dao u sezoni? Kad je uopće igrao za Benfiku? Vlašić isto, apsolutno izvan forme.

PA
Pajdo
23:36 25.03.2023.

Zar je i Musa igrao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije