Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi tjednik Max!

Kovačeva svlačionica Eintrachta sa čak 15 nacija!

06.07.2016, Trainingsgelaende, GER, Frankfurt, Trainingsauftakt Eintracht Frankfurt im Bild     Trainer Niko Kovac (Frankfurt)  Foto © nordphoto / Bratic *** Local Caption ***     /PIXSELL
Foto: Pixsell
1/10
18.07.2016.
u 22:30

Niko o svome šefu: Fredi Bobić i ja prošli smo velike klubove i međusobno smo si bili potpora

Bobić gradi Inter Frankfurt, najavio je njemački Bild na početku priprema bundesligaša Eintrachta koji je u vrućem finišu sezone 2015./16. nakon žestoke borbe u “nürnberškom procesu” izborio ostanak u elitnom razredu.

Pod trenerskim vodstvom, naravno, bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača (44) koji je majstorski odradio završnicu s klubom koji su već mnogi vidjeli kako se ponovno vraća u drugu ligu.

Pobjedama protiv Borussije Dortmund, Darmstadta i Mainza prvo je izbjegao izravno ispadanje, a onda je uz asistiranje brata Roberta kroz majstorice sačuvao prvoligaški status.

‘Niko je praktički Nijemac’

Kovač je time zaradio blagonaklonost uprave, navijača i medija koji sa zanimanjem prate kako će momčad s Commerzbank arene plivati u novoj sezoni nakon što prođe cijele pripreme s hrvatskim stručnjakom za kojeg će i novinari Frankfurter Allgemeine Zeitunga reći: “Pa on je praktički Nijemac!”.

A iako je po bogatstvu daleko od neprikosnovenog vladara Bayerna, Eintracht je na početku nove sezone privukao pažnju kadrom u kojem je čak petnaest različitih nacija. U Kovačevoj svlačionici miješaju se jezici kao pod Kulom babilonskom jer ondje su Finac, Mađar, Meksikanac, Amerikanac, Švicarac bošnjačkih korijena, Nizozemac, Srbin, Hrvat, Argentinac, Japanac, Austrijanac, Šveđanin, Brazilac i Španjolac, a s početkom priprema priključio se i izraelski beduin sudanskog podrijetla Taleb Tawatha. Uglavnom veselo.

Kao i kad Niko Kovač daje upute. Viče na engleskom (“Come on!”), španjolskom (“Tranquillo!”), njemačkom (“Tempo machen...”) i mješavini svega pomalo (“Jetzt switchen!”).

Ipak, s novom sezonom prevladao je blagi hrvatski štih jer braća Kovač više nisu usamljeni. Sportski menadžer kluba postao je nekadašnji njemački reprezentativac i napadač Rijeke Fredi Bobić kojem je povjereno u ruke zidanje novog, snažnijeg Eintrachta.

Klub iz glavnog financijskog centra Europe ne bi više trebao do posljednjih kola strepiti hoće li opstati u Bundesligi. Bobić je zasukao rukave i nakon pet tjedana u uredu rezultati se vide. Mlađi, brži, jeftiniji – tako novi Eintracht opisuje Bild.

– Na pozicijama na kojima su nam potrebna pojačanja njemački igrači su preskupi ili im kvaliteta nije zadovoljavajuća. Nije nam bila osnovna namjera graditi nekakvu multi-kulti legiju, već se dogodilo da su ti igrači jednostavno odgovarali našim potrebama. Vjerujem da smo složili zdravi “mišung” igrača, a naravno da ćemo tražiti od svih da nauče njemački – objasnio je Fredi Bobić.

Blagi hrvatski štih

Među akvizicijama je i već pomalo zaboravljeni snažni hrvatski napadač Ante Rebić (22) kojem smo nekoć tepali kao novom Bokšiću, no nakon odlaska iz HNL-a nikako nije uspio uloviti sretnu zvijezdu. Nakon Fiorentine, Leipziga i Verone, Eintracht će biti četvrta sreća. Zapravo posljednja šansa. Jer, ako ne uspije kod Nike Kovača koji je i kao izbornik bio bezgranično zaljubljen u moćnog dečka dajući mu šansu u sve tri utakmice SP-a 2014., pa gdje će onda!

– Jako sam sretan što sam tu i što ću opet raditi s Nikom Kovačem koji me pozivao i kao izbornik reprezentacije do 21 godine i kao izbornik seniorske vrste. Trudit ću se da mu uzvratim za povjerenje. Bundesliga mi po svemu odgovara jer se igra otvorenije – rekao je Rebić po dolasku.

Za Kovača je dobro što mu je izravni nadređeni postao netko kome vjeruje i s kim se odlično poznaje. Zajedno su naime Fredi Bobić i Niko Kovač igrali dvije sezone u Herthi (2003.-2005.).

– Nije nam bilo lako u to vrijeme. Obojica smo prije toga prošli velike klubove u kojima su očekivanja bila velika, a za sve smo se morali sami izboriti te jedan drugome biti potpora. To nas je i ojačalo. Uvjeren sam da je ovo što je posljednjih učinjeno – veličanstveno! – rekao je Kovač.

Komentara 2

MV
Mijat vrdoljak
07:12 19.07.2016.

Ima tami i jedan njemac, pola Niko + pola Robert = jedan njemac

Avatar slavonac13
slavonac13
08:08 19.07.2016.

Sta je sa Bilicem, nije se valjda razbolijo? hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije