Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Kostelić osvojio srebro u superkombinaciji, Ligety pobijedio!

Ivica Kostelić portal
Foto: Reuters
1/3
11.02.2013.
u 18:31

Kosteliću je ovo treća medalja na svjetskim smotrama, a uspio je kompletirati kolekciju; sad ima zlato, srebro i broncu.

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Schladmingu. Kostelić je bio drugi u superkombinaciji, odmah iza Teda Ligetyja, a ispred Romeda Baumanna.

Kostelić je jako dobro odvozio spust ujutro i završio ga na desetom mjestu, a u slalomu je išao nešto opreznije nego što smo od njega navikli, ali bilo je dovoljno za srebrnu medalju. Ligety je ipak odvozio fenomenalnu utrku.

Hrvatska je tako postala deveta zemlja koja je osvojila medalju na ovom prvenstvu. Kosteliću je, pak, ovo treća medalja na svjetskim smotrama, a uspio je kompletirati kolekciju; sad ima zlato, srebro i broncu. Nakon slalomskog zlata iz St. Moritza i super-G bronce iz Garmischa, Ivica, evo, ima i medalju u superkombinaciji.

Tijek slalomske utrke:

Baumann je bio vodeći u spustu, ali je na kraju završio na trećem mjestu, dvije stotinke iza Kostelića.

Svindal je također izletio sa staze, Ivica ima medalju!!!

Innerhofer nije slalomaš i to se vidjelo u njegovu nastupu, i on je izletio sa staze.

Theaux je izletio sa staze. Još tri skijaša su ostala.

Paris je loše skijao, tek je na osmom mjestu.

Ligety je odvozio fantastično i preuzeo vodstvo. U cilj je ušao sa sekundom i 15 stotinki prednosti u odnosu na našeg Ivicu.

Ni Mayer nije uspio prestići našeg skijaša, ali sada kreće Ligety, jedan od glavnih konkurenata.

Janka nije uspio prestići Kostelića, zaostao je 54 stotinke.

Marsaglia je odlično krenuo, imao vodstvo na prolazu, ali je onda napravio veliku pogrešku.

Ivica Kostelić krenuo je niz stazu, iz prve vožnje ima 18 stotinki prednosti. Na prvom prolazu je povećao na 23 stotinki, na drugom je prednost 15 stotinki. Ivica je u cilj ušao kao prvi, ima 19 stotinki prednosti!

Novi vodeći je Finac Andreas Romer, a Benjamin Reich išao je nakon njega i izletio sa staze.

Švicarac Sandro Viletta ipak je uspio preuzeti vodstvo, na kraju je imao tri stotinke prednosti pred Pinturaulta. Još samo nekoliko skijaša mora se spustiti niz stazu prije našeg Ivice.

Pinturault je preuzeo vodstvo, u cilj je ušao s 2.83 sekunde prednosti ispred Zampe, ali njegovu odličnu vožnju pokvarila je pogreška pri samom kraju staze. Ipak, on bi trebao duže vrijeme ostati vodeći.

Nakon što su se u slalomskoj vožnji spustila tri skijaša, vodeći je Adam Zampa.

 

Nakon prve vožnje:

Ivica Kostelić grabi prema trećoj svjetskoj medalji! Hrvatski je skijaš fenomenalno odradio utrku spusta koja se boduje za superkombinaciju, odvezao je stazu za 2:02.75 i zaostaje za vodećim Baumannom +1.37 sekundi što mu je priskrbilo sjajno 10. mjesto.

Jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju, Norvežanin Axel Lund Svindal, zaostao je za vodećim Austrijancem 13 stotinki, no njemu je spust jača disciplina i Ivica bi ga trebao "prešišati" u slalomu koji se vozi od 18.15 sati. Francuz Alexis Pinturault u spustu nije briljirao, zaostaje +3.35 za Baumannom, odnosno gotovo dvije sekunde za Ivicom i naš skijaš tu prednost ne bi smio ispustiti. Od ostalih Ivičinih konkurenata za naslov svjetskog prvaka kao najozbiljniji nameće se Ted Ligety koji ima malo više od pola sekunde prednosti. Carlo Janka ima samo 34 stotinke prednosti, a Benjamin Raich nalazi se iza našeg skijaša, sa 15 stotinki slabijim vremenom.

Komentara 8

OB
-obrisani-
20:34 11.02.2013.

Bravo Ivica Kostelicu, Hrvatska Legendo!

DU
Deleted user
13:15 11.02.2013.

Ako Ivica stoji na nogama i ne riskira previse onda 100% ima medalju. :-) Ligety je 65 stotinke ispred sto je previse (ako on stoji na nogama). Raich je 15 stotinke iza (sto znaci da Ivica ce biti ispred njega na kraju). Pintaurault je 2 sekunde iza i mora da riskira nenormalno i ne vjerujem da ce biti ispred Ivice.

SM
siki_miki
13:56 11.02.2013.

To je to, idemo po zlato!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije