Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELESLALOM

Kostelić nakon 7. mjesta: Bilo je još rezerve

Ivica Kostelić
AFP
23.02.2010.
u 19:26

Ivica Kostelić je drugu vožnju prošao u vremenu 1:20.83 što mu je donijelo sedmo mjesto. Pobijedio je Švicarac Carlo Janka ispred Norvežanina Jansruda i Svindala.

Opušten, psihološki poduprt srebrom u superkombinaciji, Ivica Kostelić jučer je imao još jedan blistav trenutak na Zimskim olimpijskim igrama. Nakon što je u prvoj vožnji bio deseti, Ivica je sa šestim vremenom druge vožnje veleslalomsku utrku završio na sedmom mjestu.

Za pobjednikom, Švicarcem Carlom Jankom, koji je ujedinio naslov svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika u veleslalomu, zaostao je sekundu i pet stotinki. Nakon utrke, prilazeći ocu, sjao je od sreće.

– Prva vožnja nije mi bila toliko sigurna, no drugu sam vozio odlično. Paše mi kada je staza ovako postavljena, tehnički zahtjevnije – kazao je Ivica.

– Pa naravno, pa ti si tehničar. Vidiš da su iza nas Talijani, Francuzi. Jako sam zadovoljan – dodao je Ante Kostelić.

Zadovoljstvom je zračio i direktor reprezentacije Vedran Pavlek koji je naglas razmišljao:

– Zacijelo mu je, negdje u podsvijesti, bio onaj pad u Kranjskoj Gori. Možda bi bez toga bio i bolji.

Po razmišljanju Ante Kostelića, Ivica bi jučer možda kandidirao i za medalju da nije bilo ozljede i operacije koljena.

– Ako ništa drugo, Ivica bi u tom slučaju imao bolji startni broj nego što je imao sada.

No, u ovakvim okolnostima kolajna bi bila i veće iznenađenje od srebra Norvežanina Kjetila Jansruda koji je na brončanu stubu gurnuo slavnog sunarodnjaka Svindala.

– Ne znam tko je od mene mogao očekivati medalju u veleslalomu kada je naš realni cilj bio ulazak u 15, pri čemu sam ostvario još i više. Ovo mi je najbolji rezultat sezone kojim sam se vratio u prvu skupinu veleslalomaša – rekao je Ivica i nastavio:

– Nisam se uopće sjetio Kranjske Gore i pada, za ovaj današnji nastup bilo je puno važnije sjetiti se osvojene medalje. To je bilo veliko olakšanje jer sam znao da mogu napadati bez ikakvog problema. Bilo je čak još rezerve – kazivao je Ivica.

U svojoj berbi kolajni na ovim Igrama trostruki medaljaš Bode Miller jučer je pao, pa je sav ljutit prošao pokraj novinara ne dajući izjave. Amerikanca je u toj utrci za medaljama jučer stigao Svindal koji je s broncom kompletirao kolekciju i koji je u utrku ušao sa zlatom (superveleslalom) i srebrom.

Sa zaostatkom od 8 sekundi i 18 stotinki Natko Zrnčić Dim završio je utrku kao 41. Danko Marinelli diskvalificiran je zbog previsoke ploče vezova u prvoj vožnji u kojoj je Dalibor Šamšal pao, srećom, bez štete za zglobove i mišiće.

– Al’ zato duša boli – našalio se Riječanin.

ZOI; alpsko skijanje, veleslalom (muški),  poredak

1. Carlo Janka (Švi)     2:37.83
2. Kjetil Jansrud (Nor) +0.39
3. Aksel Lund Svindal(Nor) +0.61
4. Marcel Hirscher (Aut) +0.69
5. Romed Baumann (Aut) +0.97
6. Benjamin Raich (Aut) +1.00
7. Ivica Kostelić (Hrv) + 1.05
...
41. Natko Zrnčić Dim (Hrv) +8.18

Komentara 3

JA
jadre
09:01 24.02.2010.

Bravo majstore -čestitke cijelom timu Kostelića...samo naprijed ...hžv-zg

Avatar white socks
white socks
09:08 24.02.2010.

Oni koji ne streme ka najvišem i nemaju muda to ostvariti zauvjek ostaju mediokriteti bez obzira na predispozicije. Ivica ima tehniku, fizičke predispozicije ali nema hrabrosti, uvijek vozi ziheraški i time se zadovoljava umjesto da se ugleda na sestru ili Jansruda i napravi NEŠTO. Bez obzira na pohvale bolje da je pokušao i riskirao nego ovom bljak vožnjom ostvario \"najbolje\" sedmo mjesto. Kome i što će ikome značiti za godinu-dvije jeli sedmi ili dvanaesti. Broje se samo meadalje i on je morao napasti i probati osvojiti!

SA
SI aka SI
12:09 24.02.2010.

htio bih naglasiti da se divim obitelji Kostelić i njihovim rezultatima, biti drugi na svijetu u bilo čemu je podvig vrijedan divljenja i kapa do poda. Ali: Ivicino ziheraštvo pomalo ide na živce. Takav skijaš ima predispozicije za osvajanje kristalnih globusa i olimpijskih zlata, ali vjerojatno nikada neće osvojiti zlato. Kako sportaš može biti zadovoljan sedmim mjestom? Ovo nije svjetski kup gdje je najvažnije skupljati bodove, ovo je olimpijada, jedna utrka gdje se pišu samo medalje, četvrti ili četrdeset četvrti je potpuno isto. Ja mu se divim, ali ne znam kako on može biti zadovoljan ako ne osvoji medalju, biti oduševljen što je Miller osvojio zlato i sa svega 12 pobjeda u 10 godina koliko se natječe u svjetskom kupu. On je toliko dobar i kvalitetan skijaš da je dosada trebao imati u vitrinama, dva olimpijska zlata i dva kristalna globusa, ali to bez muda ne ide. Njegova sestra je pak potpuno drugi tip, ona je vozila i sa infuzijama između dvije vožnje, i sa jednim štapom, osvojila sve i povukla se u stilu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije