Naslovnica Sport Košarka

Košarkaški dragulj može otići za 550.000 €! Šarićev otac: Sramota!

Košarkaški klub Zagreb poslao je dokumentaciju na 800.000 eura, obitelj Šarić nadala se da odšteta neće biti veća od 250.000 eura...
30. listopada 2012. u 13:22 11 komentara 4 prikaza
'29.01.2012., KD Drazena Petrovica, Zagreb - Kosarkaska utakmica 17. kola ABA Lige izmedju KK Zagreb i KK Olimpija. Dario Saric. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'

Riješen je slučaj Šarić! Arbitražna komisija Svjetske košarkaške federacije odlučila je da najveći hrvatski košarkaški talent može napustiti KK Zagreb ako netko uplati odštetu od 550.000 eura. Onako na prvu, obje strane nezadovoljne su presudom. Klub iz Trnskog poslao je Fibi dokumentaciju za uloženih 800.000 eura u mladog igrača, a obitelj Šarić osporavala je taj iznos i nadala se da će odšteta biti od 200.000 do 250.000 eura.

– Sramotna odluka, u šoku smo! Nitko od nas ne može vjerovati da je to istina! Tko može platiti toliku odštetu!? Nadali smo se razumnoj svoti, no ovo je ipak previše – bila je prva reakcija tate Predraga.

– Nadam se da će Bilbao naći taj novac i da ću igrati za Split. svi su klubovi već zatvorili financijske konstrukcije. Sapunica koja traje već dva i pol mjeseca dobila je novi nastavak, očekivao sam da će biti 200-250.000 eura, ali nikako ne ovoliko – kazao je Dario za HRT.

Tata Predrag je dodao:

– Pitanje je možer li Bilbao to platiti.

No, iako je riješen spor oko visine odštete, i dalje se (zasad) ne zna gdje će Šarić nastaviti karijeru. Jedna je od opcija u svakom slučaju i naš euroligaš Cedevita.

– Ja sam zainteresiran jer Šarić već sad može dati obol našoj igri. Ali, ne mogu o tome odlučlivati, to pitanje treba podići na višu razinu – istaknuo je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.
Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede.
Financije
Vrhunska edukacija
OTKRIVAMO: Kako top menadžeri, unatoč manjku vremena, savladavaju MBA programe?

A1 izdvaja za Vas

  • PrisojeTG:

    Vjerujem da je FIBA sigurno pošteno odvagnula. Nije ni normalno ponašanje Predraga Šarića. On bi na račun talenta uzeo lovu i malog...Ne ide to tako moj Predraže...Tako ni Dudu ne može izbjeći Mamića. To je biznis i ulagači traže svoje i to je normalno.

  • arjavas:

    Katastrofa kaj delaju sa tim mladim čovjekom , na koncu ga buju upropastili. Sve su ovo oko njega igre menanđerske mafije ( slično ko u nogometu) koja je nanjušila da se tu da uloviti velika lova.

  • starkey 662002:

    Dok je KK Zagreb igrao u ABA ligi nitko nije ni riječi rekao. Kada je potonuo, magla... A što se minutaže tiče, pa pitajte tatu Šarića zašto mu je sin stavljen na led!