Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljake čeka kazna

Koreografija Legijinih navijača o kojoj svi pričaju

Koreografija Legijinih navijača
Foto: Screenshot
03.08.2017.
u 08:47

U koreografiji se osim poljske zastave i upisane 1944. godine nalazila i ogromna fotografija njemačkog vojnika koji drži pištolj uperen u glavu dječaka

Varšavska Legija u uzvratu je pobijedila Astanu sa 1:0, ali kazahstanska momčad izborila je doigravanje za Ligu prvaka, jer je u prvom susretu bila bolja sa 3:1. No veliku prašinu podigla je koreografija navijača poljskog prvaka o kojoj svi pričaju.

U koreografiji se osim poljske zastave i upisane 1944. godine nalazila i ogromna fotografija njemačkog vojnika koji drži pištolj uperen u glavu dječaka.

 

"Tijekom ustanka Nijemci su ubili 160.000 ljudi, tisuće su bila djeca", pisalo je na transparentu.

Tijekom Varšavskog ustanka u Drugom svjetskom ratu Poljaci su krenuli u oslobađanje grada od njemačke okupacije. Borbe su počele 1. kolovoza 1944. godine, a poljski domoljubi pružali su otpor do 2. studenog. Nakon što su ugušili ustanak Nijemci su se osvećivali na civilima, te su porušili Varšavu.

Legiju čeka nova kazna, jer Uefa nema razumijevanja na poruke s političkim predznakom. Madridski Real je lani protiv Legije igrao pred praznim tribinama. Naime, navijači varšavskog kluba palili su baklje i vrijeđali igrače dortmundske Borussije.

Komentara 60

BI
bijelocrveni
09:23 03.08.2017.

Jos gore. Partizani su to radili u miru.

DU
Deleted user
09:23 03.08.2017.

Inicijativa mladih za ljudska prava će tražiti da se Poljaci ispričaju nacistima jer su nacisti izgubili rat 45 i jer su ih Poljaci protjerali iz Poljske!

DI
Diesel
10:22 03.08.2017.

Mi smo pobjedili u Domovinskom ratu, ali smo izgubili pamet u miru. Ova silna politicka nekultura i kriminal koji nas okruzuju, izjedaju nas iz nutra i unistavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije