Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL U TORINU

Kompletna uprava Juventusa podnijela ostavku zbog afere s Ronaldom!

Cristiano Ronaldo Juventus
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
28.11.2022.
u 22:16

U fokusu su tajni dokumenti koje su Talijani tijekom pandemije koronavirusa potpisali s Portugalcem. Juventus je svom tadašnjem napadaču navodno obećao isplatu u iznosu od 19.9 milijuna eura što prema tužiteljstvu nije navedeno u financijskim izvješćima kluba.

Juventusovi direktori danas su zajedno podnijeli ostavke na svojim pozicijama, javlja La Gazzetta dello Sport. Predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i izvršni direktor Maurizio Arrivabene napuštaju tako klub.

>> VIDEO: Navijači stigli pod prozor Vatrenima, pridružio im se Dalić i poručio: 'Dat ćemo sve od sebe!'

Rezultat je to optužbi da je Stara dama 2018., 2019. i 2020. godine na sumnjiv način dolazila do prihoda. Sveukupno je pod istragom 16 ljudi, a ističu se upravo spomenuti direktori.

U fokusu su tajni dokumenti koje su Talijani tijekom pandemije koronavirusa potpisali s Cristianom Ronaldom. Juventus je svom tadašnjem napadaču navodno obećao isplatu u iznosu od 19.9 milijuna eura što prema tužiteljstvu nije navedeno u financijskim izvješćima kluba.

Soccer Football - Europa League - Knockout Round Play-Off Draw - Nyon, Switzerland - November 7, 2022 Juventus vice president Pavel Nedved before the draw REUTERS/Denis Balibouse Photo: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Iznos je Portugalcu obećan i u slučaju napuštanja kluba, što se dogodilo u ljeto 2021., kada Portugalac prelazi u Manchester United. Juventus se tijekom pandemije našao u krizi i morao smanjivati plaće - čak na kraju uskratio primanja igračima za četiri mjeseca.

Tužiteljstvo želi dokazati kako tomu nije tako i da postoje prešutni dokumenti, tj. da su računi falsificirani. Navodno su pronašli upravo takav dokument. 

Komentara 3

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
22:37 28.11.2022.

Kod njih uprava nogometnog kluba daje ostavku zbog neproknjiženog financiranja. A kod nas DORH protupravno kupuje financijsko vještačenje i nikome na pamet ne pada dati ostavku. Tako je to kad je uređen klub kao institucija puno veći od uprave. A ne kao kod nas kad je neuređena država talac umišljenog debeljka.

DU
Deleted user
23:38 28.11.2022.

A ovdje se igrač abolira za milijunske financijske krađe i lažno svjedočenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije