Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVA FINALA

Kobešćak: Za pobjedu nad Jadranom moramo odigrati bolje

Split: Kvalifikacije za vaterpolo Ligu prvaka, Jadran Split - Oradea
Milan Sabic/PIXSELL
19.12.2021.
u 16:00

U finalu hrvatskog kupa za vaterpoliste igrat će dubrovački Jug i splitski Jadran

Na završnom turniru Hrvatskog vaterpolskog kupa u Zagrebu gledat ćemo finale koje smo i očekivali, o jubilarnom 30. naslovu s početkom u 18.30 sati odlučivat će dvoboj naših euroligaša dubrovačkog Juga AO i splitskog Jadrana. U polufinalu su najprije Splićani pobijedili Solaris sa 12:6. Već nakon prve četvrtine Jadran je vodio 4:1, u potpunosti uzeo utakmicu pod svoju kontrolu, s vrlo dobrom realizacijom igrača više. Zadnjih 8 minuta je Jadran vidljivo smanjio ritam.

- Pa, nije baš niti ovo bilo tako jednostavno i lagano. Nije da se baš nismo umorili, ali dobro stoji i da smo učinili ono što smo željeli. Brzo, rano odvajanje koje nam je ipak omogućilo mirniju završnicu – nakon utakmice će trostruki strijelac Luka Bukić.

Nakon tog susreta, od kojeg se malčice više očekivalo, Dubrovčani svladali Mladost s 14:7.Najviše pogodaka za Jug postigli su Fatović i Papanastasiou, po tri, dok su kod žabaca dvostruki strijelci bili Rakovac i Dašić.

- I prije utakmice smo znali da ćemo biti kratki u rotaciji, a veliki broj isključenja na početku utakmice nas je dodatno hendikepirao. Mogli smo neke stvari odigrati i bolje, biti učinkovitiji s igračem više ili primiti manje golova iz igre, ali u cjelini Jug je dokazao da je kvalitetnija momčad i zasluženo je pobijedio - kazao je trener Mladosti Zoran Bajić.

- Nismo se ove sezone sastajali s Jadranom, vidjet ćemo kako će to izgledati jer oni su ipak promijenili momčad, ali jasno je da za pobjedu nad Jadranom moramo odigrati malo bolje nego s Mladosti - napomenuo je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Uoči muškog finala gledat ćemo završni dvoboj Kupa za vaterpolistice u kojem će se sučeliti zagrebačka Mladost i splitski Jadran. Taj je susret na rasporedu u 16.45 sati i izravno će ga prenositi HRT na svojem Drugom programu, baš kao i muški finale nakon toga. Bit će to treći uzastopni finale Kupa između mladostašica i jadranašica, a u prethodna dva uspješnije su bile Zagrepčanke. Prije dvije godine bilo je 20:5, ali lani samo 11:10. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije