Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve se nema novca..

Klubovi ovog ljeta potrošili više od milijardu i pol eura na pojačanja

luka modrić (1)
AFP/Pixsell
02.09.2012.
u 10:03

Najviše su potrošili Englezi - 620 milijuna eura, slijede Talijani 348 milijuna eura pa Nijemci 240 milijuna

Kažu da je recesija i da nema novca, ali klubovi iz Liga petice ovog su ljeta potrošili više od milijardu i pol eura na pojačanja!

Najviše je potrošio francuski PSG, oko 140 milijuna eura, a upravo taj klub ostvario je najskuplji transfer ovog ljeta. Thiago Silva za 42 milijuna eura iz Milana je došao na Park prinčeva. Drugi najskuplji ovoljetni transfer je onaj Edena Hazarda, kojeg ćemo uskoro vidjeti u dresu Belgije protiv Hrvatske, kojeg je Chelsea dovela iz Lillea za 40 milijuna eura.

Najviše su potrošili Englezi - 620 milijuna eura, slijede Talijani 348 milijuna eura pa Nijemci 240 milijuna, Francuzi su potrošili 216 milijuna dok su Španjolci trošili najmanje - 128 milijuna eura. Najveći potrošač prijelaznog roka je PSG koji je uložio 140 milijuna eura. Prate ih Chelsea i Bayern. Najveći profiter prema sredstvima koja su ušla u klub je Milan koji je zaradio blizu 70 milijuna eura, dok je na drugom mjestu Tottenham

I hrvatski nogometaši profitirali su nakon Europskog prvenstva i mnogi su promijenili sredine. Ipak, valja izdvojiti Modrića i Mandžukića koji su otišli u bolje klubove i to za velike iznose. Luka Modrić je nakon dvomjesečne trakavice ipak završio u madridskom Realu za 30 milijuna eura pa se taj transfer nalazi na sedmom mjestu najskupljih ovoljetnih transfera. Međutim, u Lukinu transferu uključeni su i naknadni bonusi pa bi visina tog transfera mogla doseći i 40 milijuna eura što bi značilo da bi to bio drugi najskuplji transfer.

Mario Mandžukić odigrao je odličan Euro pa ga je Bayern odmah kupio za 13 milijuna eura, a Mandžo im je odmah počeo vraćati uloženo.

 

 

Komentara 1

GO
golo
10:59 02.09.2012.

ovaj novinar kaze " kazu da je recesija " ... ma koliko glup istup, pa nikada nije bila recesija za 2 do 5 posto , oni i onako sve drze u svojim rukama, statistika je da 90 posto raje drzii samo 10 posto novca a 10 posto majmuna drzi 90 posto novca i ovi koji su istrosili novac u nogomet sigurno su u tih 10 posto , narvno da mislim majmuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije