Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO POJAČANJE

Kevina je Dinamu preporučio Arsenalov igrač

19.08.2018.
u 17:33

Taj je 183 cm visoki nogometaš valjda prvi stoper u novijoj Dinamovoj povijesti koji je u istome tjednu dva puta bio proglašen igračem utakmice, protiv Astane i protiv Osijeka

Dinamo je u ne tako davnoj prošlosti znao pogoditi s obrambenim inozemnim pojačanjima, kao s Argentincima Cufreom i Sigalijem, te Portugalcem Tonelom, a na istome tragu je opus francuskog stopera porijeklom s Martiniquea Kevinom Theophileom-Catherineom.

Taj je 183 cm visoki nogometaš valjda prvi stoper u novijoj Dinamovoj povijesti koji je u istome tjednu dva puta bio proglašen igračem utakmice, protiv Astane i protiv Osijeka. Njegov pogodak prelomio je subotnju utakmicu, koju je teško okarakterizirati derbijem budući da se sramežljivi Slavonci u Maksimiru - nisu pojavili.

1/11

No, tko je uopće famozni Kevin Theophile-Catherine i kako je uopće došao u Dinamo? U Maksimiru će se pohvaliti kako je Kevinov dolazak produkt studiozne i temeljito pripremljene akcije skautske službe plavih, na vrhu čije je hijerarhije svjetski putnik Marijan Vlak. Theophile je Vlakovo otkriće još od prošle jeseni, kada je bio igrač francuskoga St. Etiennea, a Dinamovu pozornost privukao je njegov status slobodnoga igrača.

Plavi kao Kula babilonska

Kako je iza njega u tom trenutku bilo gotovo 200 nastupa u francuskoj ligi, u dresovima Rennesa i St. Etiennea, te još 55 u engleskoj Premijernoj ligi za Cardiff, Vlak je aktivirao sve dostupne resurse kako bi Kevina upoznao iz svih kuteva.

Vlaku je bilo dovoljno da ga vidi dva puta uživo, a potom je u izvidnicu poslao trenera u Dinamovoj školi Marka Marića, nekada igrača Lillea, koji ima najbolji uvid u francusku ligu.

- Najprije sam se o Kevinu raspitao kod Jeana Luca Buisinea, nekadašnjega skauta moga Lillea, kasnije zaposlenika Rennesa, u kojemu je Kevin proveo pet sezona. Nije nas u tom trenutku više zanimala njegova igračka kvaliteta, jer smo se već bili uvjerili kako je on upravo ono što nam treba, nego nas je zanimalo kakvog je karaktera, koliki je profesionalac..., ma sve ono što o igraču trebate znati izvan terena - priča nam Marić i nastavlja:

- Ta prva preporuka bila je iznimno pozitivna, a potom sam se obratio i Mathieuu Debuchyu, mojem nekadašnjem suigraču iz Lillea, potom igraču Arsenala, a sada članu St. Etiennea, dakle igraču koji je s Kevinom dijelio svlačionicu. Nakon što mi je i Debuchy rekao sve najbolje o Kevinu, u travnju sam prvi put stupio u kontakt s njim. I tako se priča zakotrljala...

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Marić će reći kako je polivalentni Kevin (može igrati na poziciji stopera, ali i desnoga i lijevoga braniča) imao još nekoliko ponuda francuskih klubova, no očito je Dinamo bio brži i konkretniji, pa je 28-godišnji Francuz potpisao ugovor do 2020. godine. Prema nekim nagađanjima, u Dinamu ima primanja od najmanje pola milijuna eura godišnje.

Kad smo već kod interesantnoga drugoga Dinamovoga Francuza (prije njega u Maksimiru je bio Jeremy Taravel), teško je pobjeći od činjenice kako plavi ove sezone doista izgledaju kao Kula babilonska (ili ako hoćete kao - Hajduk), s nogometašima s putovnicama čak deset zemalja: Francuske, Slovenije, Makedonije, Austrije, BiH, Švicarske, Irana, Poljske, Kosova, Španjolske.

Na Dinamovoj stranici još se vode i Čeh (Lecjaks) i Malijac (Doumbia).

Dinamo veliki favorit HNL-a

Nakon što su ljetos prodana trojica hrvatskih mladih reprezentativaca, Sosa, Benković i Ćorić, u Dinamu će od Hrvata značajne role ove sezone imati Livaković, Leovac, Šunjić i Budimir, te nadamo se Moro i Majer.

Dinamova ofenziva u prijelaznom roku Bjelici je priskrbila potpuni spokoj kad su u pitanju domaća natjecanja, jer plavi na raspolaganju imaju dvije gotovo podjednako jake igračke garniture, obje jače od svih suparnika u Hrvatskoj ligi. Dinamo tako nikada nije bio izraženiji favorit u Prvoj HNL, a čak i ako se ne plasira u Ligu prvaka, u Europskoj ligi bit će značajan faktor.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije