Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka ispala

Kek ‘pukao’ poslije utakmice, svima je jasno da je šampionski trener nezadovoljan

Matjaž Kek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
23.08.2017.
u 08:55

Jutro će biti smirenije od večeri, ali svima u klubu s Rujevice sad je jasno da je šampionski trener poprilično nezadovoljan

Nogometaši Rijeke ostali su bez premijernog nastupa u skupini Lige prvaka i svoj će europski put nastaviti u skupini Europske lige. Olympiakos je jednostavno uzeo ponuđeno iako je na trenutke bio evidentno nadigran. Rijekin trener Matjaž Kek nije dužio poslije utakmice na press-konferenciji, valjda nije htio daviti goste iz Grčke vlastitim problemima. Samo je naznačio:

– Nas čeka HNL, nas čeka šest utakmica u Europskoj ligi i netko će morati početi dobro kopati.

Puno izravniji bio je u razgovoru za televiziju odmah nakon utakmice:

– Mi smo napravili neke pogreške prije početka sezone, mogli smo bolje predvidjeti neke situacije. Tu ne mislim na igrače, nego na nas oko terena. Mi smo do sada odigrali šest europskih utakmica, a očekuje nas još šest. I to je s ovim kadrom nemoguće izdržati. Netko za to mora preuzeti odgovornost. Ali, igračima i gledateljima dajem sve komplimente. Nije problem što je Olympiakos vredniji, novac ne igra glavnu ulogu. Ali ekipa se mora formirati na vrijeme, samo tako možete među velike. Previše se priča o novcu, a do uspjeha dolaze organizirane momčadi koje imaju sustav.

Još je dodao:

– Prošla je kvalitetnija momčad, a igračima veliki kompliment za želju. Na ovoj razini previše je pogrešaka. Najgore je kad znaš da si tako blizu, ali nisi uspio. Sportašu je najgore primate čestitke kad izgubiš. Atmosfera je bila izuzetna, sjajna.

Sasvim je izvjesno da nikome kao Keku nije tako teško pao poraz. Jutro će biti smirenije od večeri, ali svima u klubu s Rujevice sad je jasno da je šampionski trener poprilično nezadovoljan jer se suočio s određenim dometima i limitima. Tu situaciju samo predsjednik Mišković može izgladiti ili presjeći. On je vjerojatno svjestan da bi odlazak slovenskog stručnjaka bio najgori mogući udarac ne samo za ovosezonske ambicije.

Matjaž Kek
1/14

Kekov je mandat za hrvatske pojmove fergusonovski, a takav je i njegov doprinos za pojmove kluba koji prije njegova dolaska nikad nije bio prvak.

 „Ne shvaćam što znači sporazumni raskid ugovora“, rekao je jednom Kek. To znači da su moguće samo dvije opcije – njegova ostavka ili otkaz. I jedno i drugo bio bi potres najgorih razmjera za lijepu priču s Kvarnera.

Rijekin kapetan Mate Maleš bio je samo tužan...

- Žao nam je, htjeli smo jako taj ulazak u skupinu Lige prvaka. Prošla je bolja ekipa, ali ponosan sam na moju momčad kako smo se borili. Možda je nedostajalo malo sreće, koncentracije, mirnoće u završnici. Iskreno, ne sjećam se utakmice u kojoj smo stvorili toliki broj prilika a da smo na kraju izgubili. Takva je Europa na ovoj razini, mali pad koncentracije i kazne te.

Olympiakosov trener Besnik Hasi bio je inače pun komplimenata za Rijeku:

- To je zaista jako dobra momčad, odlično organizirana i vjerujte mi da će biti veliko iznenađenje u Europskoj ligi. Mišić i Bradarić odličan su vezni tandem, spremni ubacivati se stalno iza linija. U drugom poluvremenu su moji igrači bili loši, jednostavno pod prevelikim pritiskom, možda zato što nisu zabili i drugi pogodak kad su mogli. Utakmicu je na kraju odlučila naša kvaliteta, taktički smo odigrali jako dobro, mislim da smo 70-75 minuta kontrolirali utakmicu. Trebat će nam još jako puno rada, a sve zasluge za plasman u Ligu prvaka pripadaju igračima.

Komentara 11

SX
sudbina x
09:35 23.08.2017.

Ekstra Balkanski Srbine: ako je netko glup ne možeš sve ljude nazivati glupima ako pak je netko balkanac iz pašaluka ne znači da su to i svi ostali...O Keku sve najbolje a tebi pak savjet balkanjeros, brini o svom Beogradskomm Pašaluku a nas Hrvate prepusti nama Europljanima...

GD
Gospon Drug
09:13 23.08.2017.

Rijeka u napadu nije ubojita kao lani,loša realizacija manjak igrača pročitani...

IL
ilijan
09:29 23.08.2017.

Nije valjda Kek mislio da će proći u Pire-u su ih strpali u mišju rupu. Kad ste imali 1.0 zašto ste samo izbijali lopte? To se tak ne radi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije